Phil vd Klundert  expo 2014 IMG 5655

De thematiek van de tentoonstelling van beeldend kunstenaar Phil van de Klundert betreft een terugreis in de tijd. Phil heeft het laatste jaar een beeldensamenstelling gemaakt die min of meer symbool staat voor de ontstaansgeschiedenis van Zoetermeer. Hij kwam daartoe omdat bepaalde aspecten van het Zoetermeerse hem terugvoerden naar zijn jeugdherinneringen. Phil groeide op in het toen nog landschappelijk Loosduinen.

De afgelopen twee jaar heeft Phil Zoetermeer ontdekt zoals nog geen andere kunstenaar voor hem dat heeft gedaan. Hij heeft die ervaringen op een tamelijk bijzondere uitingswijze bijeen gebracht. Phil, nu 72 jaar, heeft abstractie samengebracht met figuratie. Concrete robuuste houten beelden, soms van een kleur voorzien, voorstellende woningen, huizen en villa’s. Maar ook de metamorfose van huis naar gestapelde huizen. Hij laat voor de kunstliefhebber veel ruimte voor een fantasievolle interpretatie. Het is ondanks een zekere abstractie begrijpelijk voor jong tot oud.

Andere kenmerken van de stad zoals boter, dotterbloemen en bloemkolen, zo gewoon in het dagelijkse, krijgen een nieuwe betekenislaag vanuit een poëtische visie. Een tiental installaties, voornamelijk in hout, voeren je mee of terug.

De kunstenaar is tijdens de tentoonstelling aanwezig. Tevens is er een documentaire presentatie over Phil, een videoproductie gemaakt door zijn vriend Jan van Stokkom.

De opening van de tentoonstelling is op Zaterdag 22 Maart 2014 om 16.00 uur in Ateliers BaZtille aan de Rokkeveenseweg 46 c, 2712 XZ Zoetermeer.

De openingsspeech is door Yvonne Hagenaars, lijsttrekker en fractievoorzitter van de PvdA te Rijswijk.

De tentoonstelling is te bezichtigen tot maandag 6 April 2014 van Donderdag t/m Zondag van 13.00 – 18.00 uur.

Ateliers BaZtille : Rokkeveenseweg 46C, 2712 XZ Zoetermeer.

ENTREE tegenover het gebouw Nutrihage Worrel & Jetten

 

-advertenties-

-goede doel-