12991083415 05cb4b8c30 c

Decor, kostuums, spel, catering, techniek, de hele voorjaarsvakantie werkten 4 havo- en 5 vwo-leerlingen van het Erasmus College om het Tsjechov-festival op rolletjes te laten verlopen. De voorstelling bestond uit drie komische lange stukken met twee pauzes ertussen die van zichzelf ook nog een paar mini voorstellingen hadden.

Het eerste deel bestond uit ‘het Jubileum’, een verhaal over een bank die zijn jubileum viert. Op de dag van het grote feest komen er jammer genoeg wel wat problemen voor de bankdirecteur. Zoals zijn vrouw die vroeg terug komt van het bezoekje aan haar moeder en mevrouw Mertsjoetskina die komt bedelen voor het ingehouden loon van haar zieke man.

12955009353 5b1f92575b c 12955310064 e9bd6a714a c

Tijdens het middenstuk werd ‘Langs De Grote Weg gespeeld’, waarbij het podium op zo’n manier gebouwd was dat er gaten in zaten waarin gespeeld werd.

Langs de Grote Weg gaat over een kroeg vol met eigenaardige mensen. Zwervers, pelgrims, oud-legerofficieren en een dronkenlap. Na een bezoekje van een vrouw bleek de alcoholist ooit een adellijke man te zijn die zijn geld verdronk nadat zijn vrouw hem vlak na het huwelijk verliet. Als bij toeval de ex van de alcoholist binnenkomt is het helemaal chaos!

De show eindigde spectaculair met ‘De bruiloft’. Ook hier was weer een deel van het podium weggehaald om plaats te maken voor het orkest dat aanwezig was en ook helemaal bestond uit leerlingen.

Op de huwelijksdag van een net getrouwd echtpaar komen een paar bijzondere gasten. Zo is een komische Griek aanwezig, maar ook een generaal die niet echt een generaal is. Hilarische momenten komen voort uit dit gezelschap.

12989582893 fab2234304 c 12990252263 a0dbb67e5a c

Maar niet alleen aan het spel is veel gewerkt, achter de schermen was iedereen ook druk bezig.

Bij het decor moest de hele vloer zo in elkaar gezet worden dat de stukken uitneembaar waren om precies de juiste vorm voor de bar van de kroeg te vormen. Tijdens de voorstellingen kreeg je af en toe een stukje film te zien dat helemaal geanimeerd was door de video-commissie van de school.

Heel veel moeders en leerlingen zaten een week lang achter naaimachines om de vele kostuums in elkaar te zetten.

Het geluid, licht en alle technische bijzaken werd natuurlijk door de leerlingen van de technische-commissie gedaan.

En al die leerlingen en leraren moesten natuurlijk wel wat te eten hebben, dus de catering (die, hoe verassend, ook uit leerlingen bestond) maakte elke dag de lekkerste broodjes en soep voor de sterren en toneelmedewerkers.

Maartje Stam

-advertenties-

-goede doel-