kwartfinale Voorleeswedstrijd.docxSanne Blok van basisschool De paradijsvogel uit Den Haag en Gisella Brunt van basisschool Prins Maurits uit Delft hebben woensdagmiddag 12 maart in het CKC de regionale kwartfinale van de Nationale Voorleeswedstijd gewonnen. Zij zullen op 16 april in Rotterdam de provincie Zuid-Holland vertegenwoordigen in de provinciale halve finale. En wellicht wordt één van hen wel de Nationale Voorleeskampioen 2014!

Aangemoedigd door hun supporters werden 12 kandidaten om de beurt door de presentatoren Arja Bol en Marcel de Vrije naar voren gehaald en aan het publiek voorgesteld. Vervolgens las iedere kandidaat een fragment voor uit een zelf gekozen boek.

Voor de deskundige jury, bestaande uit Yvonne Putman (docent Erasmus College), Taco Kuiper (fractievoorzitter PvdA Zoetermeer), Jurrie Drent (regisseur) en Monica van der Meer (Bibliotheek Zoetermeer), was het niet makkelijk om de winnaars te kiezen. Sanne las voor uit ‘Operatie zeer ernstige ramp’ van Tosca Menten en Gisella uit ‘Geen keus’ van Hans Mijnders. Volgens de jury lazen zij goed en duidelijk voor, hadden regelmatig contact met het publiek en waren de emoties in de tekst voelbaar.

-advertenties-

-goede doel-