20140321-12546

Yara, burgemeester Aptroot, Freek wethouder van Leeuwen en Sanne

 

De Zoetermeerse Olympiërs werden vrijdag 21 maart op het Stadhuis ontvangen door burgemeester Aptroot en Mariëtte van Leeuwen, wethouder Sport.

20140321-12543Freek van der Wart en Sanne en Yara van de Kerkhof (allen shorttrack) werden deze middag in het zonnetje gezet. Met Michelle Dekker (Snowboarden) wordt een andere afspraak gemaakt, omdat zij op dit moment deelneemt aan de jeugd wereldkampioenschappen in Italië.

Burgemeester Aptroot toonde zich trots dat de Olympische sporters Zoetermeer echt op de kaart hebben gezet. Aptroot: “Wij zijn ontzettend trots op jullie prestaties! Jullie zijn een voorbeeld voor heel veel Zoetermeerders die nu gestimuleerd worden om ook en méér te gaan sporten!” Mariëtte van Leeuwen vult aan: “En niet alleen door de prestaties tijdens deze Spelen, maar jullie zetten je al jaren in voor de sport. En met succes: 10% van het Olympische team van Nederland komt uit Zoetermeer, dat is toch geweldig!”

De Zoetermeerse Olympiërs kregen een Sportwaarderingsoorkonde en een beeldje als dank voor hun inspanningen. Ook de sporters hadden nog een aandenken aan de Olympische Spelen meegenomen voor de burgemeester, zij overhandigden hem een lijst met de vier foto's van de sporters in actie tijdens de Spelen. Freek van der Wart vertelde zich nog steeds heel erg verbonden met Zoetermeer te voelen, al moeten zij voor de sport op het  moment in Heerenveen wonen. De sporters komen alledrie ook nog steeds uit voor de ijsvereniging waar zij ooit begonnen met schaatsen: YVZ.

20140321-12535 20140321-12530

 

Gemeente betrokken bij Zoetermeerse sporters

De gemeente Zoetermeer is betrokken bij prestaties van haar sporters en volgt hen waar mogelijk. Gekwalificeerd kunnen worden voor de Olympische Spelen is een hele prestatie waar sporters veel voor moeten investeren en ook laten.

-advertenties-

-goede doel-