20140322-12711

Kinderen (van links naar rechts): Dylan, Senna, Jess en de beheerder van de zorgboerderij Bert Hoogenboom bij de aardbeientoren

20140322-12717Zorgboerderij Swaenensteyn is een plek waar kinderen met een beperking hun grenzen kunnen verleggen en kunnen werken aan hun sociale vaardigheden en zelfredzaamheid. Het is een gezellige boerderij met veel dieren die de kinderen mogen verzorgen en vertroetelen. De boerderij biedt veel ruimte aan de kinderen en geeft ook de mogelijkheid voor logeren en vakantie- en crisisopvang. De zorgboerderij is opgericht door Bert en Adriënne Hoogenboom.

Op zaterdag 22 maart waren er veel vrijwilligers aanwezig op de boerderij. Er zijn dan ook heel veel klussen gedaan. Er zijn tafels geschuurd en geverfd. Groeibakken zijn helemaal in elkaar gezet en klaar voor gebruik gemaakt. Een oude kar mocht helemaal gesloopt worden.

De Soroptimistclub Zoetermeer is een serviceclub van vakvrouwen die zich inzet voor vrouwen en kinderen in achterstandsituaties. Vorig jaar kregen zij het verzoek voor plantenbakken op hoogte en op wielen gemakkelijk te kunnen tuinieren voor kinderen met en zonder beperkingen.

Om een aantal van die plantenbakken te bekostigen heeft de Soroptimistclub Zoetermeer e.o. een deel van de opbrengst van haar jaarlijkse benefiet concert hiervoor bestemd. De bloembakken werden tijdens NL Doet op de Zorgboerderij in elkaar gezet door de Gebroeders Huurman, hierbij geholpen door jonge vrijwilligers in het kader van de vrijwilligersactie.

Ook zijn er aardbeientorens gemaakt zodat die gevuld kunnen worden met aarde en er in elke laag aardbeien kunnen groeien.

Overal waar je keek werd hard gewerkt. Kinderen en hun ouders aan het verven, schuren, boren en slopen. Vrijwilligers van Stichting Piëzo zorgden voor de lunch.

20140322-12718

Door: Maartje Stam

 

 

-advertenties-

-goede doel-