platanen 2De platanen in de wijk Seghwaert zorgen na circa 40 jaar op veel plaatsen voor overlast in de vorm van wortelopdruk en schaduwoverlast. De gemeente is in 2012 een participatietraject gestart met bewoners uit de wijk Seghwaert ter vervanging van de platanen langs de doorgaande wegen in de wijk.

Het college van burgemeester en wethouders doet een voorstel voor een onafhankelijk onderzoek naar de noodzaak voor het kappen van de platanen in de wijk Seghwaert. Aanleiding hiervoor is een besluit van de gemeenteraad op 7 januari 2014 om een onafhankelijke partij in te schakelen om dit onderzoek te doen. In dit onderzoek worden de tot nu toe ingediende bezwaren en wensen van bewoners uit Seghwaert meegenomen.

Het is de bedoeling dat de gemeente deze maand bij drie onafhankelijke partijen offertes aanvraagt. Het onderzoek moet plaatsvinden op basis van de tot nu toe beschikbare gegevens over het project en visuele buitenopnamen. Op basis daarvan worden de noodzaak van de voorgenomen kap en eventuele alternatieve oplossingsmogelijkheden aangegeven. Het betrekken van belanghebbenden in de wijk Seghwaert maakt deel uit van het onderzoek.

Om de veiligheid, toegankelijkheid en de bruikbaarheid van de openbare ruimte in stand te houden voert de gemeente de komende periode de noodzakelijke reparaties aan de verharding gewoon uit.

Planning

Het concept onderzoeksrapport wordt naar verwachting eind mei 2014 aan de gemeenteraad en de bewoners gepresenteerd. De eventueel hieruit voortkomende aanvullingen worden aan het concept rapport toegevoegd. Het streven is om het definitieve rapport eind juli 2014 ter besluitvorming aan de gemeenteraad aan te bieden. Het college stelt daarna het definitieve rapport vast. Voor het opvolgende participatieproces presenteert het college na de zomer een voorstel aan de gemeenteraad.

Voor meer informatie: www.zoetermeer.nl/noordhove-seghwaert

-advertenties-

-goede doel-