De Islamitische Stichting Nederland voor Onderwijs en Opvoeding heeft eind januari een verzoek ingediend voor de oprichting van een basisschool voor onderwijs op islamitische grondslag. De stichting wil graag met de school starten op 1 augustus 2015.

schrijflettersDe ingediende aanvraag was nog incompleet. De stichting heeft dan ook het verzoek gekregen om aanvullende informatie aan te leveren. De stichting moet de aanvraag volgens strikte regels te onderbouwen, bijvoorbeeld met een prognose op basis van het belangstellingspercentage van een met Zoetermeer vergelijkbare gemeente. Deze aanvullende informatie heeft de gemeente in maart ontvangen.

De gemeente beoordeelt of de aanvraag aan de wettelijke eisen voldoet. Deze eisen staan in de Regeling van de Staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap van 30 november 2013. Op basis daarvan wordt een voorstel voor het college en de gemeenteraad opgesteld.

De gemeenteraad neemt voor 1 augustus een besluit. Als de aanvraag aan alle wettelijke vereisten voldoet en de gemeenteraad besluit tot het instemmen met oprichten van een islamitische school, dan wordt dit verzoek neergelegd bij de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. De minister heeft dan tot 31 december 2014 de tijd om een besluit te nemen.

-advertenties-

-goede doel-