nick und simon-2960-Edit-4

!! lees het hele jaar door onze evenementen overzicht zodat je altijd weet wat er in Zoetermeer speelt !!

Vanaf 18.30 uur staat Het Bevrijdingsfestival geheel in het teken van muziek. In het voorprogramma de band Heavy Light en zangeres Jacky. Het hoofdprogramma bestaat uit een optreden van de 3JS en Nick & Simon met band. Kom op tijd want vol = vol. Uiteraard is het avondfestival wederom geheel gratis toegankelijk. Op 5 mei worden de aanvangstijden van de optredens bekend gemaakt, hou de site in de gaten!

Nick & Simon

Nick & Simon veroveren al sinds 2006 de hitlijsten met hun aanstekelijke muziek. Zij hebben een stempel gezet op de Nederlandse muziekwereld met hits als Rosanne, Kijk Omhoog, Een Nieuwe Dag en Julia. Met hun charme en de populaire meezingers gaan ze er op de Markt een waar feest van maken.

3JS Persfoto3JS

De 3JS zullen met hun Nederlandstalige pop met een flinke scheut Ierse folk, inslaan als een bom. Sinds 2007 groeide de groep uit tot één van de best verkopende acts van Nederland die moeiteloos grote festivals, twee keer een uitverkochte HMH en zelfs stadions bespeelden.

Jacky

Onder veel aandacht van de media bracht Zangeres Jacky in 2013 haar debuutalbum ‘Living In A Lovesong’ uit. De titelsong en het aanstekelijke ‘I Don’t Want To’ verschenen tot nu toe als singles en werden gedraaid op een groot aantal regionale zenders, op 100%NL en op Radio 2. Momenteel treedt zij als ‘special guest’ op bij de theatertour van Jan Smit.

Heavy Light

De band Heavy Light bracht in februari 2013 de eerste single ‘HEY’ uit. Ze werden 3FM ‘Serious Talent’, speelden diverse keren in o.a. de Wereld Draait Door en hun clips werden gepromoot op de website van Coldplay. Op 16 maart 2014 hebben zij hun tweede CD ‘Ýour Kingdom’ uitgebracht.

2261 117040-press-ardito

Vrijheidsrap en PlusSupportAct

Tussen de optredens door hoeft het publiek zich niet te vervelen. De afgelopen weken is er via social media en via persberichten aan de inwoners van Zoetermeer gevraagd rapregels aan te leveren die verwoorden wat vrijheid voor hen betekent. De Zoetermeerse rapper ‘Huizbaaz’ heeft deze input verwerkt in de Zoetermeerse Vrijheidsrap die hij tijdens het avondfestival ten gehore zal brengen.

Tussen de diverse optredens door wordt het podium bestegen door het trio PlusSupportAct. Een veelzijdige band die in 2010 zijn oorsprong vond bij de theatertour van Najib Amhali. Het drietal bleek van meet af aan een zinderende muzikale chemie met elkaar te hebben. Zij zorgen voor een boel gezelligheid.

Vuurwerk

Nadat verleden jaar het afsluitende vuurwerk node werd gemist, is er dit jaar goed nieuws voor de vuurwerkliefhebbers. 5 mei 2014 wordt in Zoetermeer als vanouds afgesloten met een groots en daverend vuurwerk!

Bereikbaarheid Markt

Tijdens het avondfestival is de Markt bereikbaar via twee toegangspoorten. De toegangspoorten bevinden zich aan de zijde van de Dobbe, te weten op het Marseillepad en aan de zijde van restaurant Bo & Ro. De toegang bij Bo & Ro is te bereiken via de Vlamingstraat en het Cambridgepad. De toegang op het Marseillepad is alleen te bereiken via het Marseillepad. De Bordeauxstraat is afgesloten.

Aparte toegang Rolstoelgebruikers en mindervaliden

Mindervaliden die vanwege een rolstoel, scootmobiel of anderszins gebruik willen maken van het speciale vak voor het podium, kunnen zich melden bij de nooduitgang aan de Londenstraat/Zuidwaarts. Via deze toegang kunnen zij links naast het podium, aan de zijde waar de toiletten zijn gesitueerd, dit gebied bereiken.

 

-advertenties-

-goede doel-