20130518 14269Zaterdag 17 mei is het weer zover. Voor de 14de maal wordt door de winkeliersvereniging de Oldtimerdag georganiseerd in de Dorpsstraat. Na in 2000 voorzichtig te zijn begonnen met een dertigtal oude auto’s en wat oud boerenmaterieel, is dit evenement uitgegroeid tot een jaarlijkse terugkerend festiviteit, die naast de Zoetermeerse, vooral ook op de landelijke evenementen kalenders staat.

Het succes van dit evenement is kort samen te vatten; Een gezellige historische straat gevuld met klassieke automobielen, Een toerrit van ongeveer 100 km door het prachtige groene hart van Zuid Holland met leuke vragen / opdrachten, en s ’middags een concours d ‘élégance waarbij er prijzen te winnen zijn voor mooiste auto, passende outfit, beste score tijdens toerrit, etc.

Inmiddels wordt jaarlijks de maximale capaciteit bereikt van 180 klassieke auto’s, waarvan er ruim 130 meedoen met de toertocht; deze zijn ook allemaal ’s middags te bezichtigen in de historische straat tijdens het concours d ‘élégance. Het evenement trekt jaarlijks ruim 10.000 bezoekers! Ook aan de jonge bezoekers wordt gedacht met klassieke spellen. Het entertainment wordt verzorgd door historische figuren en volop muziek.

Elk jaar is er een ander merk of thema wat extra in de belangstelling staat. Dit jaar is het thema ‘Het dak eraf!’ met een knipoog naar de cabriolet. Uiteraard zijn ook gesloten automobielen van harte welkom. Een Ferrari uit 2012 en BMW Z1 uit de jaren 90 hebben zich al ingeschreven, evenals een aantal Italiaanse Maserati’s.

Deze dag wordt mede mogelijk gemaakt door Habo/GWV, Stichting promotie Zoetermeer, Winkeliersvereniging Dorpsstraat en welwillende medewerking van de gemeente Zoetermeer en uiteraard talloze vrijwilligers. Al vanaf het begin is de organisatie in handen van Erik van Lieshout en Jacques Boonekamp. Zij slagen er elk jaar weer in om een aantal sponsoren te vinden die het evenement mogelijk maken.

 

Programma

20130518 14230Vanaf 08:45 uur melden de eerste deelnemers aan de toertocht zich op het Schoolplein. De fraaie klassiekers staan dan geparkeerd op het parkeerterrein aan de Osylaan.

Om 10:00 uur wordt het startschot gegeven aan de eerste deelnemer en de laatste vertrekt circa 11:00 uur.

De auto’s worden vanaf 13:00 uur weer terug verwacht in de Dorpsstraat.

Ondertussen worden vanaf 10:00 uur zo’n 40 klassiekers in de straat opgesteld voor het publiek en om alvast aanwezig te zijn voor het concours d’élégance dat ’s middags wordt gehouden.

Vanaf 14:00 uur zijn de deelnemers aan de toerrit (ruim 120) terug en zullen zo’n 160 auto’s te be- wonderen zijn in de Dorpsstraat.

Vanaf 17:00 uur is op het Schoolplein bij de Pasta Company XL de prijsuitreiking voor de deelnemers aan de toertocht en het concours d’élégance.

-advertenties-

-goede doel-