berberiszoom3U heeft zich vast wel eens afgevraagd waarnaar een straatnaam vernoemd is of wat de betekenis is. In onze vaste rubriek Straat in beeld, hebben wij dit voor u uitgezocht. Deze week: Berberiszoom in Rokkeveen.

 

Betekenis van de straatnaam

De Berberis is een plant die in ongeveer 500 soorten voor komt op alle continenten behalve Australië. De plant is er in bladverliezende en groenblijvende struiken. Ze bevat blaadjes, doornen en bloemen. De vrucht van de Berberis is rijk aan vitamine C.

berberiszoom berberiszoom2


Achtergrondinformatie

Berberis darwiniiDe eetbare bessen van de Berberis zouden geschikt zijn consumptie op grotere schaal, maar door de gemene doornen zijn ze lastig te plukken. Voor de kleinere vogelsoorten is dit een geluk, zij kunnende doornen gemakkelijk ontwijken. In Patagonië, Argentinië en Chili maken de mensen jam van deze bessen. De Berberis buxifolia en Berberis darwinii zijn de nationale planten van Patagonië en kenners zeggen dat wanneer je eenmaal de vrucht geproefd hebt, je telkens weer naar Patagonië terug zal keren.

De Berberis Vulgaris (zuurbes) wordt gebruikt in de homeopathie. Het kan gebruikt worden bij ontsteking aan de urinewegen, bij niersteen en nier- en galkoliek.

 

Meer informatie

nl.wikipedia.org/wiki/Berberis   

www.klassiekehomeopathie.nl/middel_berberis

 

 Zie voor een overzicht van alle straten: Straat in beeld

 
Door: Mark Neijssel

wegstapelplein

 

Hier vindt u het complete overzicht van alle straatnamen die op Zoetermeer actief aan bod zijn geweest. De straatnamen zijn gesorteerd per wijk zodat u ze gemakkelijk terug kunt vinden!

Overzicht straat in beeld

-goede doel-