kadoelerbosU heeft zich vast wel eens afgevraagd waarnaar een straatnaam vernoemd is of wat de betekenis is. In onze vaste rubriek 'straat in beeld', hebben wij dit voor u uitgezocht. Deze week: Kadoelerbos in Meerzicht.

 

kadoelerbos2

Betekenis van de straatnaam

Kadoelen-boerderij

Oude boerderij in Kadoelen, foto: Rijksdienst voor het Cultureel erfgoed

Het Kadoelerbos ligt in de buurt van het plaatsje Vollenhove in Overrijssel. Dit bos loopt langs de vroegere kustlijn van het IJsselmeer. Het Kadoelerbos is een bos dat erg gevarieerd is. Het is vernoemd naar Kadoelen, een buurtschap en landgoed in de provincie Overijssel.

Een boerderij die vroeger in Kadoelen stond, is tegenwoordig in het Nederlands Openluchtmuseum te bezichtigen.

Nabij de buurtschap Kadoelen ligt het Kadoelermeer, dit meer ontstond bij de aanleg van de Noord-Oost polder.

Het Kadoelerbos en nabijgelegen Kadoelermeer is tegenwoordig een natuurgebied. In de bodem van het Kadoelerbos zit veel keileem, waardoor de bodem vochtiger is.  Hier groeien paddenstoelen erg goed op en in het bos zijn al bijna 1500 verschillende soorten geteld. De in ons land zeldzame en zeer giftige knolamaniet komt hier veel voor.

 

Locatie

{phocamaps view=map|id=22}

 

Zie voor een overzicht van alle straten:

Straat in beeld


Door: Mark Neijssel

 

 

 

 

wegstapelplein

 

Hier vindt u het complete overzicht van alle straatnamen die op Zoetermeer actief aan bod zijn geweest. De straatnamen zijn gesorteerd per wijk zodat u ze gemakkelijk terug kunt vinden!

Overzicht straat in beeld

-goede doel-