Augustus 22

 • Uit een Zoetermeerse pen – De achtersteven

  Rob Jansen In onze stad gonst het van de creativiteit die aan het papier worden toevertrouwd. Poëzie komt van het Griekse woord ‘poiesis’ en betekent scheppen of vormen. In deze editie komt het gedicht uit de Zoetermeerse pen van Rob Jansen.

 • Cimbalisten spelen in Oude Kerk

  dani lucaHet wekelijkse lunchpauzeconcert in de Oude kerk in de Dorpsstraat zal woensdag 7 september worden gegeven door de cimbalisten Dani Luca en Vasile Luca.

 • Jongeren veroorzaken buitenbrand aan het Kerkenbos

  images copy copy copy copy copy copy copy copyDonderdagmiddag rond de klok van drie uur ontving de brandweer een melding van een buitenbrand aan het Kerkenbos in Meerzicht, vermoedelijk ontstaan door brandstichting. Bij aankomst troffen zijn een brandje aan tussen de bosjes op de hoek met het Laveibos.

 • Bestuurder overleden na eenzijdig ongeval

  Een 73-jarige automobilist is vanmiddag overleden nadat hij met zijn voertuig van de weg is geraakt op de Hugo de Grootlaan in Oosterheem. De auto reed daarbij door de berm en kwam op het parkeerterrein van restaurant Hudson tot stilstand.

 • Museum in actie: zaterdag 3 september

  Houd het museum openHet nieuwe college is van plan de subsidie aan Museum De Voorde stop te zetten. Zonder deze subsidie kan het museum niet voortbestaan en gaat een belangrijke culturele instelling verloren. Zaterdag 3 september houdt het museum een publieksactie.

 • Goud en zilver voor Colin op Global Cup Karate

  20220828 164420 copyColin Vercammen van Budoschool Kai Sei, die samen met achtenveertig landgenoten Nederland vertegenwoordigde op de WIKF Global Cup 2022, behaalde een prachtige gouden en zilveren medaille. Het mondiaal karate kampioenschap voor Wado karateka vond plaats in Holstebro/Denemarken.

 • Nieuwe HBO-bachelor Applied DS & AI van start

  20220830 Hbo bachelor Applied Data Science en Artificial Intelligence officieel van start in Dutch Innovation Park LRRuim 50 studenten zijn dinsdag 30 augustus in de Dutch Innovation Factory begonnen aan een nieuwe, veelbelovende studie: Applied Data Science & Artificial Intelligence aan De Haagse Hogeschool. Met een officieel startsein ging de studie van start.

 • Derde editie World Food & Film Festival

  Piezo World Food Film Festival voor Zoetermeer Actief 10 van 15De derde editie van het World Food & Film Festival werd zaterdag 27 augustus gehouden in het Stadstheater. Honderden mensen konden bij kraampjes een praatje maken, fingerfoods nuttigen en naar muziek luisteren.

 • Zoetermeer viert 60 jaar New Town

  60 jaar new townDe toekomst van Zoetermeer nam in 1962 een spectaculaire wending toen de stad werd aangewezen als groeikern (new town) van Den Haag. De stad kreeg de opdracht om de hoge woningnood op te lossen. Vanaf dat moment groeide Zoetermeer uit van een dorp met 10.000 inwoners tot inmiddels 126.000 inwoners.

 • Startzondag Nicolaasparochie

  nicolaaskerk startDe traditionele startzondag van de H. Nicolaasparochie zal zondag 4 september plaats vinden. Met de startzondag gaat een nieuw kerkelijk seizoen van start en wordt ook de Nicolaaspenning uitgereikt.

 • Straat in Beeld: Tremoliet in Rokkeveen

  Tremoliet 53U heeft zich vast wel eens afgevraagd waarnaar een straatnaam vernoemd is. In onze vaste rubriek 'straat in beeld', hebben wij dit voor u uitgezocht. Deze week de Tremoliet in Rokkeveen. 

 • Familiecafé 't Nestje start project Parent Proof

  Logo tnestje liggen breedFamiliecafé ‘t Nestje, gevestigd in de Dorpsstraat, lanceert binnenkort hun nieuwe project: ‘Parenting  Proof’. Het project biedt ondersteuning aan het totale gezin door middel van sprekers en lezingen op allerlei gebied over zwangerschap, ontzwangeren en opvoeden.

 • Perenpluk! Kom ook helpen

  vastgehouden emmer met perenDe perenbomen hangen barstensvol peren. Kom jij ook plukken? Op zaterdag 3 september zijn vrijwilligers, buurtgenoten en collega’s vanaf 10 uur welkom om te helpen plukken. Neem je eigen emmer mee en trek een lange broek aan.

 • Op de koffie met mantelzorgers uit Meerzicht

  Koffie uurtjeHet team mantelzorgondersteuning van InZet organiseert op dinsdag 6 september van 10.00-11.00 uur voor de eerste keer een koffie-uurtje voor mantelzorgers uit Meerzicht. De coördinator mantelzorgondersteuning is aanwezig om kennis te maken en vragen te beantwoorden.

 • Foto van de week

  p_nicolaas_leidsewallenweteringFoto van de week. Elke week publiceren we een foto die ergens in Zoetermeer gemaakt is. De foto's vindt u ook terug onder 'Z'meerders - foto van de week'.

 • Het lokale ironiekje: Het kunststukje van Zoetermeer

  20200604 134324Huiscolumnist Adri Smits bekijkt het Zoetermeerse nieuws op geheel eigen wijze. Nieuws kan hem ontroeren, verbazen, ergeren of doen verzuchten. Met zijn humor weet hij zaken echter feilloos te relativeren. Deze week: Het kunststukje van Zoetermeer.

 • Voor-inschrijving Klaverbladloop geopend

  KlaverbladloopOp zondag 13 november organiseert Ilion voor de 45e keer de Klaverbladloop, de inschrijving daarvoor is nu al geopend. Schrijf nu al in om verzekerd te zijn van een startbewijs, het aantal deelnemers is maximaal 1500 en vol = vol.

 • Open dag op het ijs

  kinderen fotograferen voor Silverdome stockmateriaalBenieuwd wat er allemaal mogelijk is in SilverDome? Op zaterdag 3 september van 12.15 – 16.30 uur kunnen alle schaats(curling) liefhebbers kennis maken met schaatsen (shorttrack), kunstschaatsen, ijshockey of curling.

 • 60-jarige bruidspaar Fromberg-Stokman

  60 jarig bruidspaar Fromberg Foto Patricia Munster 4Burgemeester Bezuijen bracht vrijdag 26 augustus een bezoek aan het 60-jarige bruidspaar Fromberg-Stokman, wonend in de wijk Buytenwegh de Leyens. De burgemeester feliciteerde hen hartelijk met hun huwelijksjubileum en overhandigde namens de gemeente een mooi boeket.

 • Sweetlakefestival succes bij de Zoetermeerse jongeren

  Schermafbeelding 2022 08 29 om 00.05.52Afgelopen zaterdag vond de 1ste editie plaats van het Sweetlakefestival op de Markt in het Stadshart. Het festival georganiseerd door RUR-Events was gericht op jongeren. Ruim 2000 bezoekers genoten van de optredens, food & drinks en de Line-up.

-advertenties-

-goede doel-