gymworldNaar verwachting opent Gymworld Zoetermeer in 2018 zijn deuren. De nieuwe toonaangevende turn- en gymnastiekaccommodatie in Zoetermeer gaat plek bieden aan duizenden Zoetermeerse sporters. Deze sporthal komt aan de Amerikaweg, vlakbij De Boerderij.

Mariëtte van Leeuwen, wethouder Sport: “Deze nieuwe gymaccommodatie is een aanwinst voor de stad. Huidige gymnasten kunnen hun talenten hier nog beter ontwikkelen. De hal biedt ook ruimte aan nieuwe sporten en sporters. Daarnaast dragen de renovatie van de Noordwesterhal en een indoor hockeyhal bij aan meer indoor sportplezier en mogelijkheden in Zoetermeer.”

Gymworld Zoetermeer

De twee grootste gymnastiekverenigingen Pro Patria en CGV hebben samen bijna vierduizend leden, maar missen een goede eigen accommodatie. Naast een grote turnhal krijgt Gymworld Zoetermeer een trampolinehal en een multifunctionele zaal, waar ruimte is voor nieuwe (interactieve) beweegvormen. Gymworld Zoetermeer biedt ook oefenruimtes voor Parkour, de nieuwe snelgroeiende straatsport waarbij de deelnemers zo snel mogelijk een traject afleggen, door gebruik te maken van hindernissen onderweg.

Het streven is om uiterlijk in het tweede kwartaal van 2017 te starten met de bouw. Met een bouwtijd van 14 maanden zou de Gymworld dan in 2018 de eerste bezoekers kunnen ontvangen.

Renovatie Noordwesterhal

Het college wil verder de Noordwesterhal - de thuisbasis van volleybalvereniging ZOVOC en badmintonvereniging Conquesto - geheel renoveren. De Noordwesterhal- de grootste sporthal van Zoetermeer- heeft die impuls hard nodig. Omdat Pro Patria uit de Noordwesterhal vertrekt ziet het college hier de kans om te investeren in een andere opkomende sport: indoor beachvolleybal. De oude turnhal krijgt hiervoor een metamorfose.

Ballonhal voor indoor hockey

Ook wil het college investeren in de groeiende indoor hockeysport, door de aanschaf van een ballonhal die in de wintermaanden op een van de velden van hockeyvereniging MHCZ in het Van Tuyllpark wordt geplaatst. De komst van deze hal zorgt ervoor dat er meer trainingsruimte komt en er meer indoor hockeycompetitie mogelijk wordt.

In april/mei bespreekt de gemeenteraad de plannen van het college.

-advertenties-

-goede doel-