zwembadwater2Op verzoek van de raad heeft het college onderzoek laten doen naar recreatief zwemwater in Zoetermeer. Uit het onderzoek kwam volgens wethouder Margreet van Driel een 'duidelijk tekort aan recreatief zwemwater' naar voren. Ook onderzocht het college drie varianten voor meer zwemwater in de stad.

Wethouder van Driel: "De onderzoeken bevestigen het tekort aan zwemwater in Zoetermeer. Op verzoek van de gemeenteraad hebben we dit onderzoek laten doen en we gaan in februari in gesprek met de raad". In 2012 werd zwembad Het Keerpunt verkocht, om te bezuinigen op het jaarlijkse exploitatietekort van 1,2 miljoen euro. Sindsdien heeft Zoetermeer geen recreatief zwemwater meer, binnen en buiten, en zijn de twee andere binnenbaden (De Veur en De Driesprong) vooral geprogrammeerd met verenigings- en instructiezwemmen.

De vraag van Zoetermeerders naar recreatiezwemmen duikt echter steeds weer op. Het is volgens het college niet reĆ«el om te verwachten dat de markt dit zal oppakken. Wethouder van Driel: "Een zwembad is nog steeds heel duur. Het is een enorme uitdaging om de exploitatie hiervan kostendekkend te krijgen. Zoiets blijft altijd een investering vanuit de stad."

Drie varianten

De onderzoeken komen uit op drie mogelijke varianten, waarvan er twee nader bekeken worden. De eerste variant is het bouwen van een geheel nieuw zwembad, wat grof geschat 30 miljoen euro zou gaan kosten. In deze variant zou zwembad De Driesprong sluiten. Margreet van Driel: "We kijken naar de mogelijkheid van een hybride oplossing, waarbij het dak van het zwembad bij mooi weer open geschoven zou kunnen worden."

Een tweede mogelijkheid is uitbreiding van De Veur, met een upgrade van De Driesprong. De derde mogelijkheid die onderzocht is, is om het recreatiedeel van 't Keerpunt terug te kopen. De huidige eigenaar heeft echter aangegeven dit niet te willen waardoor deze mogelijkheid uit beeld verdwijnt.

-advertenties-

-goede doel-