De gemeenteraadsverkiezingen komen eraan, op 21 maart mogen we naar de stembus om de nieuwe gemeenteraad te kiezen. In de aanloop naar de verkiezingen plaatsen we columns van verschillende partijen in de stad, om helemaal in de stemming te komen! Vandaag de column van Tim van Putten, Zoetermeer Vooruit.

Verbazing

Tim2

Verkiezingstijd, het blijft een apart fenomeen. Voor mij persoonlijk een bijzondere tijd, helemaal om het de eerste keer als kandidaat-raadslid mee te maken. Maar vooral ook een periode waarin ik me blijf verbazen.

Een punt wat mij laatst heeft verbaasd, jammer genoeg op een negatieve manier, is de laatste raadsvergadering van deze raadsperiode. Een overvolle agenda met een aantal belangrijke nog te nemen besluiten. Niks mis mee zou je denken. Tot mijn verbazing werd de raadsvergadering echter gebruikt als een soort extra verkiezingsdebat. Logisch dat partijen zich laten horen en hun standpunten meenemen in de besluitvorming, maar dit ging toch een stapje verder. De debatten bestonden deze avond voornamelijk uit onnodig geschreeuw naar elkaar, feitelijk onjuiste ‘propaganda-uitspraken’ en eindeloze herhalingen. Het verbaasde mij dat een deel van de Zoetermeerse raadsleden het niet nog één keer kon opbrengen om de rol van vertegenwoordiger en besluitvormer op zich te nemen. Helemaal vanuit het oogpunt dat het voor sommige misschien wel de laatste keer was dat zij deze rol mochten vervullen. Jammer dat de raadszaal deze avond niet de plaats was waar afgewogen besluiten werden genomen, maar een arena om campagne te voeren.  Dan ben ik toch blij dat Zoetermeer Vooruit het net even anders aanpakt. Met een frisse blik op weg naar de verkiezingen, omdat het anders kan.

 

Tim van Putten, 25 jaar oud en kandidaat-raadslid bij Zoetermeer Vooruit. Geboren en getogen in Zoetermeer, opgegroeid in Seghwaert en tegenwoordig woonachtig in het centrum. In het dagelijks leven werkzaam bij het UWV in Amsterdam.

 

Voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2018 hebben wij de partijen voor u op een rij gezet. U vindt het complete overzicht hier: Gemeente-verkiezingen-2018 

-advertenties-

-goede doel-