dhnz2018 grootoorvleermuisHet Zoetermeerse Vleermuisplatform houdt alweer 5 jaar de vleermuizen in de stad in de gaten. Met dank aan het platform is ‘vleren’ een werkwoord geworden in de stad: Samen op stap gaan om vleermuizen te observeren. Het jubileumjaar wordt op 14 april geopend met een feestelijke middag in de Weidemolen.

Het hele seizoen door zijn er gebiedsinventarisaties en excursies, daarbij kunnen vleermuisliefhebbers kiezen tussen fietsvleren, autovleren en wandelvleren. En daarnaast is er het bathopper-programma, waarbij de bathopper van tuin naar tuin of balkon hopt en zo door een hele wijk het aantal meldingen van vleermuizen registreert.

Elke dinsdag komt het Vleermuisplatform bij elkaar, als het goed weer is gaan ze naar buiten en als het slecht weer is worden metingen uitgewerkt.

14 April is de start van het vleermuizen seizoen met een feestelijke middag in de Weidemolen, Bij Brasserie UP, met een presentatie van de vleermuisactiviteiten van 2017, de kinderknutseltafel en nog veel meer.

Het Vleermuisplatform zal ook aanwezig zijn op de Westerparkdag op 27 mei, met de kinderknutseltafel waar kinderen weer vleermuisjes kunnen komen maken.

Op 5 juni is er een basiscursus ‘vleren voor beginners’ en 10 juli is er een cursus vleermuisgeluiden herkennen ofwel ‘vleren voor gevorderden’.

 

Foto: Grootoorvleermuis, door Dennis Heintz

-advertenties-

-goede doel-