stadhuis nominatie architectuurprijs gemma smid klOp zaterdag 2 juni 2018 kan het publiek een kijkje nemen in bijzondere gebouwen. Ook zijn er activiteiten zoals een wandeling door het stadshart, een leuke kinderspeurtocht, kijken door een Virtual Reality bril, meedenken over Zoetermeer in 2030 en kunstenares Mariska Mallee vertelt over haar architectonische schilderijen.

De Dag van de Architectuur wordt dit jaar voor de 10e keer georganiseerd en is er voor iedereen die geïnteresseerd is in de gebouwde omgeving.

'Stad voor morgen’ is dit jaar het centrale thema van de Dag van de Architectuur. Ook in New Town Zoetermeer worden bestaande gebouwen zoals het CKC van architect Mart van Schijndel verbouwd. Verlaten kantoren worden omgebouwd tot woningen, met Nieuw Soetermeer als meest recente resultaat. Gebouwen worden aangepast aan nieuwe eisen van duurzaamheid, Atletiekfabriek Ilion is hiervan een interessant voorbeeld. Veranderend gebruik van kantoren zoals flexibel en activiteit gericht werken is te zien in het Stadhuis – Forum en het kantoor van De Goede Woning. En innovatieve vormen van onderwijs vragen om een vernieuwende inrichting. Kindcentrum De Toverberg (aanmelden rondleiding noodzakelijk) is een bijzondere school zonder klaslokalen. Op de bouwplaats van station Lansingerland Zoetermeer zijn er in de ochtend rondleidingen door de architect.

De Dag van de Architectuur wordt om 16.00 uur afgesloten met drie korte lezingen over architectuur van scholen. Wie herinnert zich niet de scholen waar hij of zij vroeger op school zat? Met alle vernieuwingen in het onderwijs, zien scholen er tegenwoordig heel anders uit. Vervolgens wordt ook in dit jubileumjaar de Gemma Smid Architectuurprijs en Publieksprijs uitgereikt door de wethouder Robin Paalvast.

Kijk voor het hele programma op www.architectuurpuntzoetermeer.nl/dag-van-de-architectuur 

-advertenties-

-goede doel-