nl doet hof seghwaertZoetermeerders waren dit weekend weer op heel veel plekken actief in de weer voor NL Doet, de grootste vrijwilligersactie van Nederland van het Oranje Fonds. Ondanks de storm en regen is er hard gewerkt aan tuinen en gebouwen. Gelukkig voor de klussers waren er ook veel activiteiten binnenshuis!

De Hof van Seghwaert had veel aandacht voor de bijen tijdens NL Doet: er is klaver gezaaid in de wijngaard, er zijn bijen en vlinderplanten gepoot in het struweel, bessenplanten voor de vogels en vele aardbeien plantjes. Ook werd de wijngaard en alle perenbomen van compost voorzien. Speciale gast was Jakobien Groeneveld die de plannen voor een voedselbos in de nieuwe 3manspolder( N3MP) van initiatiefnemer Klaartje Jaspers in ontvangst nam.

egelopvang  IMG 20190315 WA0044 
Zoetermeer Vooruit bij de Egelopvang Piƫzo zorgt voor lekkere hapjes in Magnolia

De Egelopvang in Rokkeveen had ook volop werk, er werd een 12-tal wilgen geknot en van de wilgentakken werd een haag gemaakt. Leden van Zoetermeer Vooruit zetten zich met vele andere vrijwilligers (25 in totaal) in voor de egels en andere dieren van de wijktuin Rokkeveen. Er werden onder andere nieuwe plantjes geplant en veel bladeren en dode planten opgeruimd.

In PiƫzoCentrum Oosterheem maakten vrijwilligers tijdens NLdoet lekkere en gezonde hapjes voor ouderen van verpleeghuis Magnolia. De lunchhapjes werden in Magnolia per huiskamer geserveerd aan de bewoners. Een medewerker van het Oranje Fonds kwam speciaal naar Oosterheem om mee te helpen. De bewoners genoten zichtbaar, evenals de vrijwilligers.

-advertenties-

-goede doel-