20190320 628320190320 6278Burgemeester Aptroot bracht woensdagmorgen zijn stem uit in het Stadhuis-Forum, voor de verkiezingen van de Provinciale Staten en de Waterschappen. De burgemeester roept alle Zoetermeerders op om vandaag zijn of haar stem uit te brengen.

De gemeente heeft tot op het laatste moment gewerkt om zoveel mogelijk stembureaus volledig toegankelijk te krijgen voor minder validen. Begin dit jaar kwam er vanuit de overheid een nieuwe lijst met richtlijnen voor de toegankelijkheid van stembureaus, die erg gedetailleerd is. Burgemeester Aptroot: "Het zijn heel veel regels, waarvan sommige makkelijk en snel te regelen zijn, maar andere een stuk lastiger. Dan gaat het ook om de details, zoals de lichtsterkte of de draai die gemaakt moet worden naar het invalidentoilet. Wij zijn er als gemeente heel trots op dat in Zoetermeer 38 van de 58 stembureaus volledig toegankelijk zijn volgens de nieuwe normen. Het streven is natuurlijk 100%, maar daar hebben we nog even tijd voor nodig."

 

Uitslagen

De voorlopige uitslagen van de verkiezingen worden in Zoetermeer al om half twaalf woensdagavond verwacht. Zoetermeer doet mee aan een experiment, waarbij eerst op lijstniveau wordt geteld. In de voorlopige uitslagen vanavond zijn dan ook alleen de partijen bekend. Morgen wordt dan opnieuw geteld op kandidaatsniveau, waarna de definitieve uitslag bekend zal worden gemaakt.

-advertenties-

-goede doel-