IMG 1005In een nagenoeg uitverkochte zaal speelde saxofonist Wouter Kiers op 5 mei met zijn kwartet, bestaande uit pianist Cajan Witmer, bassist Hans Ruigrok en drummer Maarten Kruiswijk een mooie mix van voor het publiek herkenbare stukken uit zowel de pop- als de jazzscene, afgewisseld met een heerlijke blues.


Naast zijn uitstekende instrumentbeheersing en een gedegen programma, weet Wouter met de nodige humor en uitstraling keer op keer het publiek voor zich te winnen. Na de pauze werden twee vocale toppers op het podium gevraagd die geheel spontaan een stuk ten gehore brachten. Eerst de uit Leiden afkomstige Joop van Eck die met het bekende stuk 'I can give you anything but love' veel bijval kreeg van het publiek.
Vervolgens werd de bekende zangeres Jane Goulding (Pagaya en teamlid van Fascinating Jazz) op het podium gevraagd en na even te hebben overlegd met de band, zong ze het stuk ‘Valerie' van Amy Winehouse. Het gevolg was een daverend applaus!
De bezoekers gingen met een zeer voldaan gevoel naar huis en kijken nu al uit naar het eerstvolgende jazzconcert van Fascinating Jazz, dat op 6 oktober weer zal plaatsvinden. Dan treedt op Mr. Boogie Woogie.

20190505 DSC0636  20190505 DSC0743  IMG 0924

Foto's: Ernst van Erkelens en Ineke van der Sman, meer foto's op: https://www.zonerama.com/ZoetermeerJazz/Album/5284371 

-advertenties-

-goede doel-