lasagne copy copy copyZoetermeerse Foodblogger Kelly Martens schotelt je elk weekeind een makkelijke maaltijd voor. Seizoensgebonden recepten die je binnen 30 minuten op tafel kunt zetten. Kelly geeft daarbij nog tips over heerlijk bijpassende wijnen en of biertjes. Deze week op het menu lasagne.

Hier thuis zijn wij dol op pasta's, vooral op lasagne. Heerlijk en altijd makkelijk klaar te maken. Een gerecht dat je het hele jaar kunt eten en ook goed kunt maken met seizoensgebonden groenten.

Thuis zijn wij steeds meer bezig met bewuster eten door middel van keuzes maken bij het kopen van vlees of vis. We eten dus ook een paar keer in de week vegetarisch, soms met een vleesvervanger. Vlees is iets wat we niet echt nodig hebben. Helemaal zonder zou ik niet kunnen maar op deze manier hebben wij toch het gevoel mee te helpen aan een betere wereld.

Daarom hebben we deze week een heerlijke vegetarische lasagne, geïnspireerd door Jamie Oliver.

Dit recept is voor 6 personen. Wil je minder personen, dan de ingrediënten halveren.
3 grote aubergines, gehalveerd.
3 uien, in kwarten.
6 tenen knoflook, dunne plakjes.
1 bosje salie, geplukt.
1 tl chilivlokken.
2 blikken gepelde tomaten.
1 citroen (rasp)
80 gram Goudse kaas, geraspt.
80 gram Parmezaanse kaas, geraspt
300 gram verse lasagnevellen
50 gram amandelen, fijn gehakt

Bereiden

1. Zet een grote ovenbestendige braadpan met 250 milliliter water op matig ... Doe een deksel op de pan en kook dit ongeveer 20 minuten.
2. Verwarm de oven voor op 200°
3. Verwijder het deksel. Zodra het vocht bijna verdampt is maak je wat ruimte in het midden. Voeg een beetje olie toe en bak de knoflook, chilivlokken en het grootste deel van de salie. Gooi ook de citroenrasp erbij.
4. Zodra alles goudbruin is, voeg je de gepelde tomaten toe en 2 blikken water. Stoof 20 minuten. Vergeet niet te roeren!
5. Haal de pan van het vuur. Voeg de geraspte kazen toe en voeg naar smaak peper & zout toe.
6. Scheur de lasagnevellen in stukken en hussel ze door de schotel. Zorg dat er ook nog wat vellen aan de oppervlakte liggen, want dat zorgt voor een extra knapperige korst!
7. Bestrooi met de amandelen en de overige salie. Zet voor 25 min. In de oven tot de korst goudbruin is.

Eet smakelijk!Schermafbeelding 2020 10 24 om 13.48.59 copy
Sweet & Spicy

Biertip van Sweet: Omdat dit gerecht wat pittig is raden we een extra White Vedett aan deze past goed bij pittige gerechten.
Wijntip van Spicy: Pinot Grigio deze gaat sowieso goed bij lasagne. Ook zonder vlees.

Wil je nu niet zelf koken maar wel vegetarisch eten?
Onze bezorg tip deze week is: Ministerie van Geluk http://www.minvangeluk.nl/


Je kunt ook een kijkje nemen op de afhaal/bezorg lijst van Zoetermeer actief: Steun-de-horeca-update-oktober-2020

 

-advertenties-

-goede doel-