maandverbandZoetermeer Vooruit vindt dat de bestrijding van menstruatiearmoede een taak is van de gemeente. Onderzoek heeft aangetoond dat in Nederland één op de tien meisjes en vrouwen wel eens geen geld heeft voor maandverband of tampons. Zij kunnen dan niet of moeilijk meedoen aan het sociale leven.

“Naast het gebrek aan geld, heeft ook het menstruatietaboe een versterkend effect op de menstruatiearmoede”, aldus Sepehr Mohammadian, raadslid van Zoetermeer Vooruit. Hij heeft daarom namens Zoetermeer Vooruit aan het college van B&W vragen gesteld over de aanpak van menstruatiearmoede in de gemeente Zoetermeer.
Ook in de Tweede Kamer is meerdere keren over dit onderwerp gesproken, echter het kabinet is van mening dat de aanpak van menstruatiearmoede een taak is van de gemeenten. Aanpak van menstruatiearmoede wordt al in meerdere gemeenten, zoals Gouda, Houten en Utrecht opgepakt. Zoetermeer Vooruit wil weten wat het college wil gaan doen aan deze vorm van armoede en hoe meisjes en vrouwen hierin ondersteund gaan worden.

Sepehr Mohammadian: “We zijn ook benieuwd naar de mening van het college over deze kwestie omdat veel meisjes en vrouwen door gebrek aan menstruatieproducten bijvoorbeeld niet naar school gaan of gaan sporten.”

Meer politiek nieuws vindt u op onze politieke pagina: Politiek nieuws

-advertenties-

-goede doel-