kieviten in de lucht 123rf 1000pxEen deel van de Zoetermeerse Meerpolder is omgetoverd tot een bijzonder stukje natuur, een weidevogelgebied tussen Zoetermeer en Leidschendam-Voorburg. Op vrijdag 15 maart wordt dit nieuwe gebied feestelijk geopend. Tijdens die dag kan er onder meer worden meegewandeld met een vogelexpert.

Samen met boeren, inwoners, boerenlandvogelexperts, de Gemeente Zoetermeer, de Gemeente Leidschendam-Voorburg, Het Hoogheemraadschap van Rijnland en de provincie Zuid-Holland is er gewerkt aan ‘droge voeten voor de boeren, natte voeten voor de weidevogels’. Na het ruilen van grond zijn de gronden van de provincie nu aaneengesloten en bezitten de boeren nu het hogere gedeelte.

Er zijn verschillende laagtes aangebracht in de weilanden en er zijn natuurvriendelijke oevers aangelegd. Dit alles zorgt voor ‘natte voeten’ is vormt een perfecte plek voor weidevogels. Daarnaast zijn midden in een aantal graslanden kruidenstroken met bloemen aangelegd voor vlinders en bijen.

Dit alles kan bekeken worden vanaf de dijk die om de Meerpolder heen ligt. Volg vanuit het Buytenpark het fietspad Meerpad en/of Stompwijksepad richting Stompwijk en Leidschendam-Voorburg en langs dit fietspad vindt u het vogelkijkpunt. Komt u met de auto, dan kun u die parkeren bij SnowWorld. In een halfuurtje wandelt u via het Buytenpark naar het Vogelkijkpunt.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-