X WallAls één van de eerste scholen in Nederland verlegt ONC Parkdreef de grenzen van innovatief onderwijs met de installatie van de Interactive X-Wall in de gymzaal. Als pionier in technologie-integratie biedt de school hiermee een leerervaring die fysieke activiteit combineert met cognitief leren. 

De Interactive X-Wall, een state-of-the-art interactieve muur, stelt de docenten in staat om dynamische en educatieve gymlessen aan te bieden. Maar wat deze muur zo vernieuwend en uniek maakt, is de mogelijkheid om vakken als rekenen, taal of topografie te integreren in een actieve game-omgeving.

Directeur Martijn van Velzen benadrukt het belang van technologische innovatie in het onderwijs: “Technologieonderwijs bereidt onze leerlingen voor op de uitdagingen en kansen van de 21e eeuw, waardoor ze kunnen gedijen in een snel veranderende wereld. Met de X-Wall streven we ernaar om een omgeving te creëren waarin leren niet alleen een passieve activiteit is, maar ook een leuk avontuur."

Met de Interactive X-Wall worden leerlingen aangemoedigd om actief deel te nemen aan hun leerproces. Abstracte concepten worden tot leven gebracht en leerlingen krijgen de mogelijkheid om complexe onderwerpen op een intuïtieve en boeiende manier te verkennen. Deze betrokkenheid en participatie stimuleren niet alleen het begrip en het onthouden van de lesstof, maar bevorderen ook de leergierigheid.

"Het is enorm gaaf om te zien hoe de leerlingen worden uitgenodigd om te gaan bewegen met de X-Wall", zegt Vincent Vermeulen, docent lichamelijke opvoeding. Ze zijn vol enthousiasme bezig met theoretische vakken op een actieve manier. Het is een win-win situatie waarbij plezier en leren samenkomen op unieke wijze." 

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-