nk tegelwippenDe gemeente Zoetermeer doet mee aan het NK Tegelwippen. Iedereen kan tussen 21 maart en 31 oktober meedoen aan het NK Tegelwippen door tuintegels te vervangen door bloemen, planten of bomen. Zo wordt de stad fijner om in te wonen voor mens en dier.

Hoe meer tegels er in uw tuin liggen, hoe heter het wordt op warme dagen. Daarnaast kan regenwater op natte dagen niet in de grond zakken als een tuin helemaal betegeld is, met als gevolg wateroverlast zoals grote plassen en ondergelopen kelders. Met minder tegels in de stad kan de grond meer water opslaan en wordt bij flinke buien de wateroverlast ook minder.

U kunt tussen 21 maart en 31 oktober meedoen aan het NK Tegelwippen. Haal een aantal tegels uit uw tuin, vervang ze door bloemen, planten of bomen en maak Zoetermeer op die manier groener. Geef het aantal tegels dat u heeft gewipt door via www.nk-tegelwippen.nl/meedoen en vergelijk de stand met de andere deelnemende gemeenten.

Op deze site kunt u ook inspiratie opdoen voor het hergebruiken van uw oude tegels. Maak bijvoorbeeld een kruidenkrul of een insectenhotel. Geen ruimte om de tegels te hergebruiken? Dan kunt u ze naar het Zelfbrengdepot brengen.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-