20230505 38731Uit het evaluatieverslag van Bevrijdingsfestival 2023 blijkt dat de gemeente nadenkt over het verspreiden van programma en activiteiten over meerdere festivalterreinen. Ook komt er een speciaal festival voor ouderen.

Door het verspreiden van de programmaonderdelen over meerdere festivalterreinen wil de gemeente voorkomen dat het op één locatie (veel) te druk wordt. Vorig jaar konden vele bezoekers het festivalterrein op de Markt niet op, omdat het maximale aantal bezoekers was bereikt.

Bevrijdingsconcert voor ouderen

bevrijdingsfestivalOp de Markt in het Stadshart kunnen ook Zoetermeerse ouderen dit jaar komen genieten van het Bevrijdingsconcert op zondagmiddag 5 mei. Hier geen hedendaagse popartiesten, maar optredens van Muziekvereniging Buytenrode en Sophie’s Big Band van Kunst en Vriendschap en muziek die de sfeer van de bevrijdingstijd zullen oproepen met o.a. muziek van Glenn Miller en Vera Lynn. Voor het gratis concert kunnen ouderen zich opgeven via magischzoetermeer.nl.

Evaluatie positief

De evaluatie van Bevrijdingsfestival 2023 is positief. De organisatie, DN Leisure, heeft alle nodige maatregelen genomen om voor de veiligheid te zorgen en had rekening gehouden met de te verwachten drukte. Toen de toestroom van bezoekers te groot bleek, werd het terrein door beveiligingspersoneel afgesloten. Uit de evaluatie: ‘De organisator had extra beveiligingspersoneel paraat staan, wat resulteerde in een soepele afhandeling van geweigerde bezoekers.’
Ook het gebruik van herbruikbare drinkbekers werd positief beoordeeld, met minimale rommel op het terrein. De gemeente overweegt om dit jaar herbruikbare bekers met opdruk ‘Zoetermeer is de plek’ te gebruiken.
In de toekomst wordt bekeken welke locatie(s) als alternatief kunnen dienen om mogelijk meer bezoekers te kunnen ontvangen. Ook wil de gemeente het festival in de komende jaren meer in lijn te brengen met de landelijke viering van Bevrijdingsdag en daarbij het belang van het behouden van de boodschap van vrijheid en bevrijding benadrukken.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-