wei3De horeca in stadsboerderij De Weidemolen ondergaat een metamorfose. De Zoetermeerse John Slotboom heeft het overgenomen en werkt met een team samen om er een mooie werkplek te maken voor mensen met een verstandelijke beperking. 

John Slotboom heeft een dochter met een verstandelijke beperking en daardoor weet hij als geen ander hoe belangrijk werk in een veilige omgeving voor mensen met een verstandelijke beperking kan zijn. Half maart deed zich de gelegenheid zich voor om de horeca van de Weidemolen over te nemen, waar de dochter van John al werkt. De brasserie stond onder leiding van 'Bij Daan', die aangaf hiermee te gaan stoppen.

"Deze kans deed zich voor en die wilde ik niet laten liggen. Voor mijn dochter en de anderen die er werken is het belangrijk om onder goede begeleiding te werken en te leren. Nou, en al jaren geleden leek het mij leuk om een eigen horecazaak te hebben. Ik heb deze kans gepakt," zegt John. 

Brasserie 'In de Wei'

wei4Stap voor stap zal de zaak opgeknapt worden. Als eerste stap kreeg de brasserie een nieuwe kleur verf en werd alles op alles gezet om snel weer open te gaan. Dit is inmiddels gebeurd. John wil dat alles klopt voor de 15 medewerkers met een verstandelijke beperking en de vijf medewerkers die de begeleiding doen en de moeilijker te bereiden gerechten klaarmaken. Tijdens de verbouwing is rekening gehouden met een aantal medewerkers die het nodig hebben om in rust te kunnen werken. Hij heeft daarom een plek achter de keuken laten maken, waar er rustig gewerkt kan worden. Voor de medewerkers zijn er tablets aangeschaft waarop zij de bestelling kunnen opnemen aan de hand van plaatjes.

Toch is het werk nog niet gedaan. Half mei komt er een nieuwe keuken, die voldoet aan alle moderne horeca normen. John zegt: "Zo willen we het graag, een optimale werkomgeving en daardoor een plek waar het personeel het naar de zin heeft. Als dat zo is kunnen we de klanten tevreden maken." 

Brasserie 'In de wei' hoopt in de 2e helft van mei officieel open te gaan met een feest voor alle medewerkers en bezoekers. Maar ook nu is de brasserie al geopend en kan iedereen er terecht voor een drankje, hapje en gezelligheid.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

 

 

-advertenties-

-goede doel-