20230427 38261Koningsdag 2024 komt er weer aan, de hele dag kun je genieten van dit feest, vanaf de Aubade tot aan de Taptoe. Het leukste feest van het jaar voor alle Zoetermeerders zal de hele dag duren met vrijmarkt, Koningsontbijt en heel veel activiteiten.

De Zoetermeerse Oranjestichting Zo Oranje zet zich elk jaar in om met vele vrijwilligers een prachtige Koningsdag te organiseren met een volledig programma. De vrijmarkt start al vanaf 8 uur voor de vroege vogels, maar de echte opening van Koningsdag is natuurlijk de Aubade op het Stadhuisplein. Burgemeester Michel Bezuijen zal om 9.00 Koningsdag openen en de vlag hijsen.

Stadshart

kon-dag-stadshartOp zaterdag 27 april, Koningsdag 2024, bruist heel Zoetermeer van de activiteiten!

De winkels in Stadshart Zoetermeer zijn open van 10:00-17:00 uur en in het Stadshart staat de Oranjebraderie van de winkeliersvereniging.

Op het Cadenzaplein staat een groot overdekt podium waar verschillende artiesten voor je klaar staan om een groot feestje te maken! De DJ's die optreden zijn DJ Richard, De Zingende DJ, Zoeterqueer en Zanger Menzo. 
Op het Cadenzaplein kun je ook voetballen met voetbalschool Soccerstars.

Het Promenadeplein is gereserveerd voor de jongste feestvierders. Zo zijn er verschillende podiumacts met een Kids DJ, komt er een Meet&Greet met een té gek sprookjesfiguur, kan je kijken naar een goochelshow van Charly Crama en andere leuke activiteiten beleven. 

Op het Noordwaarts vind je de Koningsspelen van Zoetermeer. Met een parcours van zo'n 20 meter kunnen kinderen zich goed vermaken met klimmen en klauteren, balanceren en andere toffe activiteiten.Marktplein/ Stadhuisplein

20220427 30294Op het Stadhuisplein start 's ochtends om 09.00 uur Koningsdag met de Aubade. Burgemeester Bezuijen opent Koningsdag officieel en de vlag wordt gehesen door de scoutingverenigingen. Van 9 tot 10 kunnen alle gasten op het Stadhuisplein genieten van het Koningsontbijt van Lionsclub Soetermare. Tickets voor het Koningsontbijt (€10,- per persoon) zijn te bestellen via: soetermare.nl/product/koningsontbijt-2024 

 De opbrengst van het Koningsontbijt gaat zoals elk jaar naar het goede doel. Dat is dit jaar het project Op de Koffie bij Franx. In de strijd tegen eenzaamheid worden ouderen ontvangen bij Kunstgarage Franx voor een rondleiding en een kopje koffie met wat lekkers.

Op het Marktplein kunt u dan al de eerste kraampjes van de vrijmarkt vinden, met de leukste koopjes! Meer informatie: zo-oranje.nl

Nieuw dit jaar op de Markt is een groot reuzenrad, waarmee je Koningsdag ook vanuit de lucht kan bewonderen!

Vrijmarkt

Marktplein, Dobbepad, Marseillepad, Park Palenstein, Leidse Wallen en Dorpsstraat

8.00-16.30u

Reuzenrad Marktplein 8.00-16.30u

Aubade

Liedjes Oranjekoor
Muziek Kunst en Vriendschap

Stadhuisplein

9.30u

Koningsontbijt

Stadhuisplein

9.00-11.00u

  20180427 125926

 

Dobbe-eiland

Het Dobbe-eiland is dé locatie voor kinderen van 8 tot 13 jaar om te spelen en te ontdekken!

Ook de sweeper zal dit jaar weer van de partij zijn. De sweeper is een spannende attractie, die voor competitie en actie zorgt. Hoe goed is jouw reactievermogen? Iedere ronde kunnen 8 deelnemers plaatsnemen op een stip en gaan de strijd met elkaar aan. Bukken en springen, maar kijk uit… de sweeper kan van allebei de kanten komen. En ook de snelheid wordt steeds hoger! Degene die als laatste overblijft, is de winnaar en heeft daarmee eeuwige roem vergaard.

Haal bij de scoutingtent een strippenkaart en ga aan de slag. Natuurlijk kan je schminken en op het luchtkussen, maar probeer ook de vele andere uitdagende activiteiten. Wat dacht je van meevaren op de plas met de reddingsbrigade. 

Natuurlijk is er ook weer elk uur het optreden bij de levende poppenkast. 

Kinderactiviteiten 8-13 jr Dobbe eiland 11.00-16.30u

· Levende poppenkast (NME)

· Kinderspelen (scouting)

- Reddingsbrigade diverse demonstraties

- Scouting Pocahontas: activiteiten op het water

   
Start Bellenblaaswedstrijd en prijsuitreiking   15.00 u

 

 

20180427 126058 20220427 30560

 

Nicolaasplein

Het Nicolaasplein is de plek voor de jongere kinderen. Hier komt veel vertier en activiteiten voor de kleinste Koningsdag vierders, tot ongeveer 10 jaar.

20230427 38380

Peuter en kleuteractiviteiten 
Schminken, grote puzzels maken en knutselen, spelletjes e.d.
Nicolaasplein   10.00 – 16.00 uur

Verkleed op de foto als prins of prinses

Nicolaasplein 11.00 – 14.00 uur
Theaterpodium met gehele dag voorstellingen,
buikspreker, poppenkast, goochelen
 Podium Nicolaasplein 10.00 – 16.00 uur  
     

 

Dorpsstraat

Ook in de Dorpsstraat kunt u rondsnuffelen op de Oranjemarkt en vrijmarkt. De Lachspiegels staan de hele dag in de straat voor verrassende selfies en schaterlachen!

Kunstgarage Franx opent haar deuren en exposeert het werk van Zoetermeerse kunstenaars en natuurlijk is er ijs en muziek.

Vrijmarkt

Dorpsstraat

8.00-17.00u

Lachspiegels Westelijke Dorpsstraat 10.00 - 16.00 uur
Expositie Kunstgarage Franx  

 

koningsdag dorp 20160427 81046

 

Park Palenstein en CKC

In Park Palenstein vieren de jongeren Koningsdag! 

Er zijn optredens verzorgd door het CKC en workshops van Circus Nevermind. Je kunt ook even pauze houden in het Park en wat lekkers halen bij de foodtrucks: Picknick in het Park!

 Pilatusdam

Op het parkeerterrein tussen Eko Plaza & Molen De Hoop gaat de Koningsnach nog even verder met optredens van vele artiesten. Vanaf 12.00 uur zijn hier optredens te zien van:

- Artistic L!VE Piano Band (The Crazy Pianoshow)

- Locomotion DJ Team (DJ's Seran & Dennis)

- Erasmus L!VE Band (Zing, Dans & Feest)

- De Zingende Feest DJ (100% Feest!)

- DJ Matthisima (Vriendendienst)

 Taptoe

 20170427 101602 Koningsdag Zoetermeer wordt traditiegetrouw weer afgesloten door de Taptoe, met optredens van bekende showkorpsen. De Taptoe wordt georganiseerd door Harpe Davids en start vanaf 20.00 uur op de Markt. Er zijn zitplaatsen op de tribune en staanplaatsen langs de zijkant van het veld.

-advertenties-

-goede doel-