De deelnemers aan de Pizza en Prikavonden in Buytenwegh, die al minimaal drie keer hebben meegedaan aan de actie, hebben een dinerbon gekregen. Wethouder Bouke Velzen pakte de prikstok om alle deelnemers de bon te overhandigen.


Afgelopen week verzamelden de deelnemers voor de Pizza en Prikavond zich bij Bus 63 voor een lekker stuk pizza en gezellig overleg. Wat moet er gebeuren om de wijk verder te verbeteren? Wat gebeurt er allemaal in de buurt? Wijkwethouder Bouke Velzen praatte mee met de bewoners en deelde de dinerbonnen uit. Een deelnemer aan de actie krijgt na drie avonden een drie-gangen diner voor 4 personen bij Mbo Rijnland Zoetermeer. Studenten serveren en koken onder begeleiding van een vakleerkracht een heerlijk diner.
Daarna was het tijd voor actie: gewapend met prikstokken en vuilniszakken trokken de deelnemers de wijk in om zwerfafval te ruimen. De ‘opbrengst’ van de avond was een kar met volle vuilniszakken vol rommel en een schonere wijk.

                                 

Wie ook wil meewerken aan een fijne schone wijk kan in Buytenwegh meedoen aan de Pizza en Prikavonden. De deelnemers maken samen de wijk schoon en krijgen een lekkere pizza en wat te drinken, terwijl ze samen kunnen bespreken wat er leeft in de wijk.

De Pizza en Prikavonden worden georganiseerd door Vidomes en de gemeente Zoetermeer, die zorgen voor de pizza’s en materialen om zwerfafval mee te verzamelen. Woensdag 15 mei is de eerstvolgende avond, verzamelen is om 17.30 uur bij Teldersmanrode 25. Eerst wordt samen gegeten en gepraat over de wijk: Daarna wordt tot 20.00 uur zwerfafval uit de buurt verzameld.


Er is geen eigen bijdrage voor de deelnemers.
15-5: 17:30 uur vanaf Teldersmanrode 25
19-6: 17:30 uur vanaf de Teldermansrode 25
28-8: 17:30 uur vanaf de Rossinirode 14
18-9: 17:30 uur vanaf de Teldermansrode 25

Foto’s: Leon Koppenol, meer foto’s op: https://leonkoppenol.smugmug.com/2024/Zoetermeer-Actief/Pizza-Prik-in-Buytenwegh-de-Leyens

Meer wijknieuws vindt u op onze speciale wijkpagina's!

www.zoetermeeractief.nl/mijn-wijk

-advertenties-

-goede doel-