20240424 44086

Nadia knipt het lint door om het pad officieel te openen


Door het speelbos van de Balij kunnen kinderen nu speuren naar kabouters met het nieuwe Kabouterpad. Het pad werd woensdagmiddag 24 april geopend door Staatsbosbeheer en Gemiva en is bedoeld voor kinderen van 3 tot 7 jaar.

 20240424 44073  20240424 44096


20240424 44075 copyBoswachters Jeroen Simmelink en Milou Prins zijn blij met het Kabouterpad in hun bos. Jeroen: “Het is een initiatief van Staatsbosbeheer, er zijn in Nederland meerdere Kabouterpaden. Ook in het Bentwoud is er één, maar voor de kinderen in Rokkeveen is dit natuurlijk veel dichterbij en makkelijker te bezoeken.”

Bij restaurant de Libelle in Stadsboerderij de Balijhoeve koop je voor € 6,50,- een kaboutertasje met daarin een kaboutermuts, opdrachtenboekje en stickervel. Vlak vóór de ingang van de boerderij staat het eerste kabouterpaaltje dat de weg wijst naar een avontuurlijke speurtocht van 1,5 kilometer door het bos.
De opdrachtenboekjes verschillen per seizoen, je kunt dus het hele jaar door speuren naar kabouters. Boswachter Milou: “We hopen dat in de meivakantie veel kinderen de speurtocht komen doen! Het is een leuke actieve wandeling waarbij de kinderen de natuur intrekken. Prima tegen verveling in de vakantie!”
Het is raadzaam om laarzen aan te trekken voor de wandeling door het speelbos, de paden kunnen nat zijn als het heeft geregend.

Alle leuke vakantie activiteiten vind je ook op onze vakantie agenda! vakantie-agenda

-advertenties-

-goede doel-