politie wapenbezitDe politie Zoetermeer heeft meerdere verdachten aangehouden op verdenking van mishandeling en wapenbezit. Op zondag 21 april vond er op de Akkerdreef in Seghwaert een mishandeling plaats waar mogelijk ook wapens bij betrokken zouden zijn. 


Door meerdere eenheden van basisteam Zoetermeer werd een onderzoek ingesteld en dit leidde tot de controle van een personenauto op de De Royschans in Noordhove. Vijf personen uit de auto werden aangehouden, de politie vermoedde dat zij betrokken waren bij de eerder gepleegde mishandeling. De verdachten werden gefouilleerd en bij twee personen werd in de broeksband een groot mes aangetroffen. Daarnaast bleek één van hen een aantal scherpe patronen bij zich te hebben. Een andere passagier was in het bezit van een vuurwapen. De vijf personen werden aangehouden ter zake openlijke geweldpleging en ingesloten aan het politiebureau.

Een minderjarige verdachte kreeg een Halt traject aangeboden. De bestuurder van het voertuig werd positief getest op het gebruik van verdovende middelen.  De verdachten die in het bezit waren van het mes, zullen zich op een later moment moeten verantwoorden voor de rechter. De man die in het bezit was van het vuurwapen werd voorgeleid aan de rechter-commissaris. Die besloot dat de verdachte moest blijven. De man is ingesloten in een huis van bewaring. 

Verder onderzoek door de districtsrecherche heeft onder andere geleid tot een aantal huiszoekingen. 

Bron: politie Zoetermeer

-advertenties-

-goede doel-