20240425 44116Wethouder Van der Meer opende donderdagmiddag 25 april het Vergeet-mij-niet-pad in Rokkeveen. De blauwe Vergeet-mij-nietbloem staat symbool voor dementie of alzheimer. Het tegelpad loopt van verzorgingscentrum Cardia Floriadehof naar Winkelcentrum Rokkeveen.
Het pad is bedoeld voor mensen met dementie om letterlijk de weg terug te vinden. “Al in sprookjes werd een kruimelpad neergelegd om de weg terug naar huis te kunnen vinden”, vertelt wethouder Marijke van der Meer, “Het pad ligt hier nu om de weg te vinden, maar ook om aandacht te vragen voor dementie”.
De feestelijke opening vond plaats in het bijzijn van bewoners van Cardia ouderenzorglocatie Floriadehof en bezoekers van Ontmoetingscentrum Carpe Diem. Het pad, te herkennen aan blauwe Vergeet-mij-nietjes op de tegels, is onderdeel van het beleid van de gemeente Zoetermeer om te komen tot een Dementie Vriendelijke stad.

 20240425 44110  20240425 44118

Meer aandacht voor dementie

Opening pad foto 3 LRHet Vergeet-mij-niet-pad bevindt zich tussen Cardia locatie Floriadehof en het Ontmoetingscentrum Carpe Diem, en leidt naar het Winkelcentrum Rokkeveen. Het is bedoeld voor mensen met dementie om letterlijk de weg terug te vinden. Daarnaast is het pad er ook om de omgeving bewust te maken dat er mensen wonen, die in de war kunnen zijn. Zo kunnen inwoners rekening houden met deze mensen en hen helpen. Op deze manier werkt de gemeente actief aan een Dementie Vriendelijke stad. Wethouder Marijke van der Meer: “Mooi dat dit pad er met de steun van zoveel verschillende partijen is gekomen. Het pad draagt bij aan het samen leven in Rokkeveen, waarbij iedereen rekening met elkaar houdt. “

Na ontvangst bij Cardia Floriadehof met een hapje en een drankje, volgde de toespraak door de wethouder en werd de officiële ‘eerste’ tegel gelegd. De bewoners, familie, medewerkers, bezoekers en vrijwilligers van de betrokken organisaties hadden de eer het pad als eersten te mogen bewandelen. Ook voor degenen in een rolstoel of scootmobiel is het pad uitstekend begaanbaar.

Aangekomen bij Winkelcentrum Rokkeveen werden de aanwezigen getrakteerd op een zakje Vergeet-mij-niet zaadjes. Daarna werd de feestelijke middag afgesloten en kon men, al dan niet via het Vergeet-mij-niet pad, weer huiswaarts keren.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-