politiebus 1Een verwarde man stond in de ochtend van 5 mei op zijn balkon te schreeuwen en maakte met een mes een snijbeweging over zijn keel. Dit was aan de Justus van Effenhove in Buytenwegh. Onderhandelaars van de politie hadden geen succes. Een inval volgde.

De politie benaderde de man met grote voorzichtigheid, de straat werd afgezet om de politie de ruimte te geven om hun werk te doen. De onderhandelaars deden er alles aan om de man tot bedaren te brengen. Na lange tijd praten met de man werd duidelijk dat de man niet zelfstandig naar buiten ging komen. Een arrestatieteam dat klaarstond kwam in actie. Twee leden van het team werden met behulp van een hoogwerker van de brandweer, op het dak afgezet. Zij liepen naar de balkonrand om zo op het balkon te klimmen. De rest van het team forceerde de voordeur en drong zo het huis binnen. 
De 'balkonschreeuwer' werd in de woning door de politie onder controle gebracht, geboeid en op een brancard gelegd. Hij is overgebracht naar het ziekenhuis om vanaf daar naar een zorginstelling te gaan. 

-advertenties-

-goede doel-