MerrilyOp vrijdag 7, zaterdag 8 en zondagmiddag 9 juni speelt een kleine en zeer gedreven cast met begeleiding van een live orkest de musicalklassieker ‘Merrily We Roll Along’ van Sondheim in het Picasso Lyceum in Zoetermeer. Kaarten zijn te verkrijgen via www.greg-baud.nl

Regisseur Pepijn Jehee vertelt: “Toen ik werd gevraagd om deze voorstelling te regisseren, was ik meteen enthousiast. Ik krijg niet vaak de kans om me te verdiepen in een voorstelling van Sondheim, die ook wel de Shakespeare van de musical wordt genoemd. De opzet van deze voorstelling maakt ‘Merrily We Roll Along’ tot een unieke uitdaging. Het verhaal wordt namelijk van achter naar voren verteld.”

Jehee vervolgt: “We zien onze hoofdrolspeler, Frank, op het hoogtepunt van zijn carrière, en vervolgens volgen we hoe hij daar terecht is gekomen en welke keuzes hij onderweg heeft gemaakt. Voor mij gaat ‘Merrily We Roll Along’ over ambitie, kunst en kunstenaarschap. De meeste personages zijn kunstenaars met grote dromen. Elke scène roept de vraag op: kies je voor roem en rijkdom, of geef je de voorkeur aan vriendschap en familie? En kunnen die keuzes naast elkaar bestaan? Ik denk dat iedereen iets van zichzelf kan herkennen in deze voorstelling. Hoeveel ben je bereid op te offeren om je dromen te verwezenlijken?”

Dankzij de unieke vorm van verhaalvertelling en de muziek van Stephen Sondheim is ‘Merrily We Roll Along’ al jaren populair. De revival in Londen in 2013 was zo succesvol dat het de meeste 5- sterren reviews ontving die een productie op West-End ooit had ontvangen. Ook op Broadway, waar het stuk momenteel gespeeld wordt door supersterren Jonathan Groff, Daniel Radcliffe en Lindsay Mendez, is de show een hit. Op initiatief van Renate van Dijk komt deze show nu voor het eerst naar Zoetermeer.

Ga mee met Frank, Charley en Mary en alle gebeurtenissen in hun leven. Geniet van de klanken van Sondheims meest geliefde nummers, zoals ‘Not a day goes by’, ‘Old Friends’ en ‘Opening Doors’ en beleef het verhaal over liefde, keuzes, verlies en vriendschap. Deze en andere geweldige melodieën van Sondheim, een grote dosis humor en ernstige thema’s maken dit een onweerstaanbare voorstelling.

Alle evenementen in Zoetermeer vindt u op onze evenementen kalender: www.zoetermeeractief.nl/agenda/evenementen

Kijk ook op onze kalender voor activiteiten, cursussen, sportevenementen of de culturele agenda voor alle theater en muziek tips!

-advertenties-

-goede doel-