WhatsApp Image 2024 05 07 at 09.33.49Ondanks enkele dreigende regenwolken in de namiddag, vierden duizenden enthousiaste bezoekers de vrijheid op het Bevrijdingsfestival in Zoetermeer. Het terrein verwelkomde dit jaar in de middag een groter aantal bezoekers dan vorig jaar, die volop genoten van een scala aan optredens en activiteiten.

De middag begon met de feestelijke aankomst van het vrijheidsvuur, overgebracht vanuit Wageningen naar Zoetermeer door ARV Illion, burgemeester Michel Bezuijen, wethouder Ingeborg ter Laak en wethouder Jan Iedema.

Het programma ging verder met een bevrijdingsconcert voor senioren uit de stad, waarbij muziek uit de bevrijdingsjaren de sfeer vulde. Kinderen genoten in de middag van een speciaal kinderprogramma, inclusief een optreden van Ernst Bobbie en de rest. Naarmate de namiddag vorderde, werd het festivalterrein steeds levendiger, met de opening van extra locaties en de lancering van drie muziekpodia verspreid door de stad, waar bezoekers de vrijheid konden vieren met diverse artiesten en dj's.

Het Bevrijdingsfestival in Zoetermeer verliep zonder noemenswaardige incidenten. De capaciteit van het festivalterrein was ruim voldoende, waardoor alle aanwezigen het festival optimaal konden ervaren. In totaal kwamen ongeveer 13.500 bezoekers naar het festival gedurende de hele dag.

Foto's: Leon Koppenol

ozio_gallery_nano

-advertenties-

-goede doel-