20240513 44896De Avondvierdaagse is maandagavond 13 mei weer van start gegaan met een ruime 5000 wandelaars. Op de Markt verzamelden alle wandelaars en scholen zich voor de gezamenlijke warming up, natuurlijk kon daarbij het Songfestivalnummer 'Europapa' niet ontbreken.

Wethouder Iedema gaf het startsein voor de eerste groep wandelaars, waarna elke 10 minuten een groep vertrok voor de eerste 5 of 10 km van de vierdaagse. De meeste wandelaars lopen mee met hun school, vlag voorop en uitbundig liedjes zingend. Op het podium zorgden John en Duane voor de nodige warming-up muziek en gaven het startsein voor elke school om te vertrekken.

Voor het goede doel, dit jaar Stichting Happy Days, wordt statiegeld verzameld van flesjes en blikjes die in de opvangbakken (oranje petflessen) kunnen worden gedoneerd. De opvangbakken zijn ter beschikking gesteld door ‘Schoon is gewoon’, van de gemeente Zoetermeer. Alle wandelaars kunnen meedoen met hun actie door hun flesjes en blikjes in de opvangbakken te doneren. Natuurlijk horen meegebrachte flesjes in deze bakken terecht te komen, maar de wandelaars kunnen ook onderweg goed opletten of er blikjes en flesjes langs de kant liggen en deze opruimen en doneren.

 20240513 44875  20240513 44880

Wisselbokaal

Dit jaar kunnen de scholen wederom een wisselbokaal winnen, om te winnen wordt er gekeken naar o.a. sportief gedrag, enthousiasme, originaliteit. De jury zal bestaan uit alle vrijwilligers van de Avondvierdaagse die plusjes en minnetjes bijhouden per school waaruit een uiteindelijke winnaar zal komen. De prijs wordt na de vierdaagse op school uitgereikt. Aan deze prijs zit een sportieve dag gekoppeld, verzorgd door Gro up, deze dag is voor de hele school.

Foto's: Rita Soutendijk en Leon Koppenol

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

ozio_gallery_nano

-advertenties-

-goede doel-