EbonyEnsembleWethouder Blansjaar van cultuur wil samen met Stichting Ebony Ensemble kijken naar een oplossing voor het ensemble. Begin dit jaar kreeg het Ebony Ensemble, een professioneel gezelschap dat vele optredens klassieke muziek verzorgd, te horen dat de jaarsubsidie 2024 is afgewezen.

Tijdens de rondvraag in de commissievergadering van maandag 13 mei antwoordde wethouder Wim Blansjaar dat er gekeken wordt naar de mogelijkheden die er zijn om het Ebony Ensemble te behouden. Het ensemble heeft een open brief naar de gemeenteraad gestuurd, hierop zal het college later nog antwoord geven.

Het Ebony Ensemble treedt sinds 2017 met enkele eigen programma’s per jaar op als huisgezelschap en heeft veel Zoetermeerders kennis laten maken met klassieke muziek. Zo gaven zij bijvoorbeeld drukbezochte familievoorstellingen waarbij kinderen kennismaakten met klassieke muziek. In 2022 ontvingen zij de Kunst- en Cultuurprijs Zoetermeer voor een coproductie met acteur Laurens de Groot. Ook op het jaarlijkse Nieuwjaarsconcert is het Ebony Ensemble een graag geziene gast.

Zonder subsidie kan het Ebony Ensemble niet blijven bestaan. Michel Havenith - oprichter, dirigent en artistiek leider van het Ebony Ensemble: “Onze stichting wil zich graag blijven inzetten voor een rijker cultureel leven in Zoetermeer, mits daarvoor de noodzakelijke basis beschikbaar is.”

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-