theaterstoelenZoetermeerse amateurtheatergezelschappen betalen bij het Stadstheater een gereduceerd tarief bij voorstellingen in het theater. Het Stadstheater komt niet uit de kosten met dit tarief en wilde dit (fors) verhogen. In overleg met de gemeente Zoetermeer is nu besloten om de tariefsverhoging een jaar uit te stellen.

Het Stadstheater krijgt jaarlijks een compensatie om het verschil tussen het amateurtarief en het cultureel tarief te compenseren. Het Stadstheater heeft echter aangegeven dat deze compensatie niet voldoende is om de dagkosten voor het theater te dekken, en dat het daarmee noodzakelijk was om de tarieven te verhogen. Op dit moment betalen amateurverenigingen € 570,- voor de huur van de grote zaal, dit zou met ingang van het volgende seizoen 2024/2025 naar € 700,- gaan.

Komend seizoen krijgt het Stadstheater éénmalig een extra compensatie van de gemeente om de tariefsverhoging uit te stellen. De komende maanden gaan het Stadstheater, de gemeente en amateurverenigingen verder in gesprek om een goede oplossing te vinden die die voor alle partijen werkbaar is, zo laat de gemeente weten.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-