IMGL2731Wethouder Wim Blansjaar is op 15 mei, voor de campagne Zoetermeer aan de bak, met een promoteam langs de deuren in de wijk Oosterheem gegaan. Deze campagne is ontwikkeld om inwoners te stimuleren afval op de juiste manier te scheiden.

Als iedereen afval beter scheidt, zorgen we er samen voor dat er meer hergebruikt kan worden en er minder restafval overblijft.

In het deel van Oosterheem dat door wethouder Wim Blansjaar is bezocht zijn er geen minicontainers voor het scheiden van het GFT+afval. Hierdoor kan het scheiden van afval uitdagender zijn. De inwoners dienen hun GFT+E afval weg te gooien in een container in de buurt. Vooral voor het weggooien van tuinafval kan dit soms onhandig zijn, omdat je het niet direct ergens in kan gooien. Om inwoners te helpen bij het scheiden van afval ontvingen zij een tuinafvalzak. De tuinafvalzak is een handig hulpmiddel om tuinafval in te gooien en zo makkelijk naar een container in de buurt te brengen.

Samen met het promoteam ging Wim Blansjaar in gesprek met de inwoners over de nut en noodzaak van het scheiden van afval. Blansjaar: ‘Door afval te scheiden kunnen grondstoffen makkelijker hergebruikt worden. Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor onze portemonnee. De inwoners waarderen het dat we hierover met hen in gesprek gaan.’ Hoewel het promoteam alleen in een deel van Oosterheem is geweest, wordt de campagne ‘Zoetermeer aan de bak’ in de hele stad uitgezet. De gemeente roept iedereen op om beter afval te scheiden.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-