AvalonRidders en het Keltische natuurgeloof strijken begin juli neer in het Buytenpark als Storytellers de voorstelling Avalon twee weken lang in het Buytenpark Openluchttheater speelt. Een voorstelling die zich afspeelt in de vroege middeleeuwen maar toch actueler is dan ooit.

Sebastiaan Smits en Tjeerd de Haas zijn al jaren het vaste duo dat de openluchtvoorstellingen in het Buytenpark maakt. En voor dit jaar staat Avalon op het programma. Het is een voorstelling die al een aantal jaar geleden is uitgevoerd maar Sebastiaan en Tjeerd vonden dat het beter kon en hebben de voorstelling herschreven en afgemaakt. Nu is Avalon klaar voor een grootse uitvoering in het Buytenpark.

Avalon vertelt het verhaal van Koning Arthur en de ridders van de Ronde Tafel. “Anders dan vorig jaar met de Stille Kracht waar we ons konden baseren op één boek, zijn er over Koning Arthur belachelijk veel boeken geschreven”, lacht Sebastiaan Smits. “We moesten dus een grens trekken en hebben een verhaal gemaakt dat we goed over het voetlicht kunnen brengen”.

Avalon gaat over de opkomst en ondergang van Koning Arthur. “Het wordt verteld vanuit het perspectief van zijn halfzus Morgain en laat de overgang van het Keltische Rijk naar Brittania zien. Een overgang van het natuurgeloof van de Kelten naar het nieuwe Christelijke geloof, een overgang die niet zonder strijd gaat. De personen zien dat hun wereld verandert en vragen zich af wat dat voor hun plek in de wereld betekent”, vertelt Smits. “Het is opvallend dat het verhaal van de ridders van de Ronde Tafel zoveel parallellen met onze tijd bevat. Na de val van de muur dachten we ook dat we er waren terwijl we ook vandaag de dag te maken hebben met oorlogen, bedreigingen en onzekerheden. Dat maakt Avalon tot een hele actuele musical”.

In de musical Avalon komen naast Koning Arthur en zijn halfzus Morgain ook de bekende Lancelot en Gwenwhyfar voor. Het is daarnaast ook echt een spektakel musical. Met ridders ontkom je uiteraard niet aan het nodige spektakel en riddergevechten. En het publiek van Avalon wordt daar in het Buytenpark dan ook zeker niet in teleurgesteld. “Er zitten veel zwaardgevechten in de musical”, zegt Sebastiaan Smits. “Dat zijn scènes waar intensief op wordt gerepeteerd want het is natuurlijk niet zonder gevaar. Feitelijk is het een choreografie maar wel een waar veel van afhangt. Want veiligheid is natuurlijk het belangrijkste. Voor iedere voorstelling nemen we de vechtrollen daarom nog een keer door”. Avalon is volgens de schrijver sowieso een hele fysieke musical. “De cast moet zingen, acteren, dansen en rondrennen. Het is en show waar dus nogal wat conditie voor nodig is”, aldus Sebastiaan en daar wordt nu hard op gerepeteerd.

In de voorstelling zijn de rollen van Arthur, Morgain, Lancelot en Gwenwhyfar dubbel bezet. “Dat is enerzijds omdat je dan altijd voor je hoofdrollen een extra acteur hebt maar ook om meer mensen de kans te geven om zo’n mooie rol te spelen”. De muziek heeft overduidelijke Keltische invloeden en ook een Ierse dansgroep doet mee.

Avalon is van 3 tot en met 14 juli te zien in het Buytenpark Theater naast SnowWorld.
“We zijn tevreden met deze plek en vooral de voorzieningen van SnowWorld”, zegt Sebastiaan Smits. “Toch blijft de wens staan dat we een vast openlucht theater in het Buytenpark kunnen realiseren. Niet alleen voor onze voorstellingen, er zijn immers genoeg andere gezelschappen die daar ook graag gebruik van zouden willen maken. Ik hoop dat dat er in de toekomst komt”.

Op de website www.avalonmusical.nl kunt u alle informatie lezen over Avalon en ook kaarten bestellen.

Bij Uit tips vindt u alle uitgaanstips voor theater en muziek. Zie ons evenementen overzicht voor alle evenementen in Zoetermeer en bij cursussen hebben we Zoetermeerse cursussen en activiteiten voor u op een rij gezet.

-advertenties-

-goede doel-