IMG 2591 copyVorige week hebben alle leerlingen uit klas 1 van het Alfrink College kennis gemaakt met de zeventien Global Goals van de Verenigde Naties tijdens hun Unesco project. De Verenigde Naties heeft deze doelen gesteld om zo grote wereldproblematiek tegen te gaan.

Doelen zijn onder andere: geen honger, goed onderwijs en klimaatactie. Op maandag brachten de leerlingen in kaart wat deze doelen in houden en in hoeverre de school deze doelen al nastreeft. Samen bedachten zij wat de school en zij zelf nog meer kunnen doen om deze doelen te behalen. Op dinsdag bezochten de leerlingen in groepjes verschillende bedrijven en instellingen in en rond Zoetermeer om te kijken wat deze bedrijven aan de Global Goals bijdragen. Daarvoor werden heel wat interviews aan medewerkers afgenomen. Een aantal leerlingen had zelfs het genoegen om in een echte boardroom plaats te nemen zoals bij Klaverblad verzekeringen. De leerlingen waren onder de indruk van wat dit bedrijf en ook andere bedrijven al doen om de Global Goals tot een goed einde te brengen. Het resultaat van de twee dagen presenteerden de leerlingen vervolgens aan hun klas.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-