De officiële opening van het nieuwe Zoetermeerse zwembad De Watergeus is op zaterdag 29 juni, maar al vanaf 10 juni start het proefzwemmen in het zwembad. Verenigingen gaan al van start met hun lessen en ook recreatief zwemmen is dan al mogelijk, volgens wethouder Weerwag van sport.

Zoetermeer heeft lang moeten wachten op de opening van het nieuwe zwembad, maar eind deze maand is het dan echt zover: het zwembad wordt op 29 juni volledig geopend en in gebruik genomen. Om alvast proef te draaien en de medewerkers van het zwembad de kans te geven langzamerhand te wennen aan de gang van zaken in het zwembad is het echter al mogelijk vanaf maandag 10 juni om te komen proefzwemmen en je eerste duik te nemen.

 20240605 46195  20240605 46199

Gratis kaartjes

Het zwemkaartje voor recreatief zwemmen gaat €6,- kosten, zoals afgesproken met de gemeente. Voor kinderen tot en met 2 jaar wordt de toegangsprijs €4,- per kind. Maar alle Zoetermeerders krijgen ook een vrijkaartje van de gemeente om het nieuwe zwembad uit te testen. Per huishouden worden 4 vrijkaarten verstrekt, maar gezinnen met meer kinderen kunnen extra vrijkaarten aanvragen zodat zij toch met z’n allen kunnen zwemmen. De vrijkaarten zullen nog voor de zomervakantie per post worden verstuurd en zijn geldig tot en met mei 2025.
Om gebruik te maken van het vrijkaartje moet je je aanmelden via de website van de Watergeus, voor gewoon recreatief zwemmen hoeft dit niet.

20240605 46204Heel trots op

Wethouder Weerwag is heel trots op het nieuwe zwembad. “Ik denk dat heel Zoetermeer hier heel erg trots op mag zijn en hoop dat zij er ook vaak gebruik van gaan maken!”, aldus de wethouder. Het hele zwembad is nu klaar, alleen het gras op het buitenterrein moet nog wat groeien voordat de bezoekers hier gebruik van kunnen maken. “Het terras en het spraypark kan wel vanaf het begin gebruikt worden, maar het gras moeten we nog even wat langer de tijd geven om te groeien. We hopen hier halverwege de zomer ook van te kunnen genieten.”

 

Unieke aanwinst

Zwembad De Watergeus is een unieke aanwinst voor de regio: Het zwembad beschikt over een 25-meter wedstrijdbad met 8 banen en een tribune voor 200 personen, een doelgroepenbad dat extra verwarmd kan worden en een beweegbare bodem heeft, een recreatiebad met 3 glijbanen en een bubbelbad en een horecavoorziening met zicht op de zwembaden. Het buitengevoel wordt op warme dagen naar binnen gehaald door een deel van de schuifwanden en een deel van het dak te openen. Wethouder Ronald Weerwag: “Ik ben blij dat De Watergeus haar deuren opent en kijk ernaar uit dat alle Zoetermeerders kunnen zwemmen in dit prachtige nieuwe zwembad.”

Toegankelijkheid

Het gebouw beschikt over het ITS Basis keurmerk en is hiermee toegankelijk voor mensen met een beperking. Er zijn bijvoorbeeld speciaal ingerichte kleedkamers en toiletten, brede gangpaden en een wachtruimte voor hulphonden. Ook is de waterspeelplaats rolstoeltoegankelijk en zijn er aanvullende maatregelen getroffen voor de visuele toegankelijkheid in- en rondom het gebouw.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-