IMG 2613 copyOp zaterdag 15 juni is het de dag van architectuur in Zoetermeer. Er is een prachtig programma samengesteld met verschillende activiteiten, die met elkaar verbonden zijn via een wandeling door de binnenstad en een fietstocht door het noordoosten van Zoetermeer.

Het landelijke thema is 'Ruimte maken'. Ruimte maken is ook in Zoetermeer een belangrijk thema. Ruimte maken voor wonen, werken én voor een gezonde leefomgeving in een stad rijk aan parken en groen, maar die haar gemeentegrenzen heeft bereikt. Hoe werd er tot nu toe (groene) ruimte gemaakt in Zoetermeer?

Officiële Opening van de Dag van de Architectuur

Om 11:00 uur wordt de dag officieel geopend in de Pop-up Expo Ons Zoetermeer door wethouder Ruimtelijke Ordening, Wonen en Wijkgericht Werken Ronald Weerwag. 

Het ‘Gat in de Markt’ is op deze dag een centrale plek met een levendig programma. Op deze nieuwe ruimte in de binnenstad is er een ‘Geen kunst’ - schilderproject door buurtbewoners, zijn er buiten (bouw) spellen van Spel & Meer (winkel Warande), is er een sconefabriek van Piet Hekker die heerlijks biedt en zijn er ook warme drankjes verkrijgbaar. Gro up Buurtwerk daagt je uit om een goed idee voor Gat in de Markt te delen. Hiermee kun je €500 winnen om het plan zelf mogelijk te maken.

Programma

Je kunt meedoen aan een wandeling of fietstocht door Zoetermeer, in een overzichtelijk A5-formaat Boekje RUIMTE MAKEN staan plattegrond en beschrijving van de wandelroute en fietsroute. Het gratis programma-boekje is op de dag zelf verkrijgbaar in de Pop – up Expo Ons Zoetermeer, bij het Gat in de Markt en in de Forum Bibliotheek, Stadhuisplein 1.

In dit boekje vind je het hele programma van de dag en beschrijvingen van alle activiteiten zoals de rondleidingen op het Dak van het Stadhuis, in Zwembad De Watergeus, door woonproject Happy Days én rondleidingen in de fraaie Oosterkerk. Je kunt ook meer te weten komen over de activiteiten in Gat in de Markt, de fototentoonstelling van Fotogroep Zoetermeer in de hoofdbibliotheek en de groene workshop op Stadboerderij de Weidemolen.

Voor de rondleidingen is het heel fijn wanneer er vooraf wordt aangemeld. Dit kan via de website van ArchitectuurPuntZoetermeer, en dan via de speciale pagina: Dag van de Architectuur: https://www.architectuurpuntzoetermeer.nl/dag-van-de-architectuur/. Maar wees gerust, bent u op het juiste moment op de juiste plaats, dan kunt u vast nog mee met een rondleiding! Aanmelden kan vanaf vrijdag 7 juni.

Rondleiding Palenstein

Extra op het programma staat de rondleiding met Judith Schotanus en Gemma Smid (oud-wethouder Zoetermeer). Wethouder Gemma wilde bij haar afscheid geen persoonlijk cadeau ontvangen, maar koos voor een Architectuurprijs die tweejaarlijks in de stad wordt georganiseerd: De Gemma Smid Architectuurprijs, jury- en publieksprijs. Hoe staat het met de ‘gemaakte woon, werk en leefruimte’ in Palenstein en met de plannen om Palenstein als eerste wijk gasvrij te krijgen?

Lezing Stadsbouwmeester

De dag wordt afgesloten door een interessante lezing in de commissiezaal van het Stadhuis door Ronald Knappers, stadsbouwmeester van Zoetermeer en Margriet Panman, adviseur Erfgoed gemeente Zoetermeer. Ook zullen zij aandacht hebben voor het thema RUIMTE MAKEN in Zoetermeer.

Het complete programma Dag van de Architectuur is te vinden op de website: www.architectuurpuntzoetermeer.nl.
Deelname is gratis en deze dag is in Gat in de Markt en op de Pop-up Expo Ons Zoetermeer een gratis programmaboekje verkrijgbaar.

 

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-