Het JIP (Jongeren Informatie Punt) helpt jongeren in Zoetermeer met allerlei soorten vragen. Van seksualiteit tot huisvesting en studie – geen vraag is te gek! Op Zoetermeer Actief geeft het JIP een keer in de maand een handige JIP TIP. Deze maand: Mentale gezondheid, wat is dat eigenlijk?

6. Mentale gezondheid wat is dat eigenlijkVan 3 tot en met 8 juni vindt voor de tweede keer de Nederlandse Week van de Mentale Gezondheid plaats. Maar wat is mentale gezondheid eigenlijk?

Met het woord ‘gezondheid’ bedoelen we vaak ons lichaam. Mentale gezondheid gaat niet over jouw lichaam, maar juist over hoe jij je voelt. Je voelt je bijvoorbeeld het ene moment blij, en later op de dag boos of verdrietig doordat er iets is gebeurd.

Het is normaal dat je verschillende gevoelens voelt op een dag. Maar misschien merk jij dat jouw gevoelens al een tijdje negatief zijn. Je bent bijvoorbeeld steeds vaker bang, geïrriteerd, boos of moe. Dat is heel naar! Het is daarom heel belangrijk om goed voor je mentale gezondheid te zorgen, net zoals je voor je lichaam zorgt. Je kunt dit bijvoorbeeld doen door genoeg momenten voor jezelf te hebben en met anderen te praten als je je even niet fijn voelt.

Merk jij dat je al langere tijd somber bent of veel stress, boosheid of angst ervaart? Weet dat het helemaal oké is om hulp te vragen. Ben je tussen de 14 en 23 dan kan je bijvoorbeeld terecht bij Love Your Mind. Een project door en voor jongeren over mentale gezondheid. Zij matchen jou met andere jongeren die jou ondersteunen. Door naar je te luisteren, met je te praten, whatsappen of leuke dingen te doen. Weet je niet meer waar je het zoeken moet? Hoe je voor jezelf kan zorgen op dit vlak? Wat er komt kijken bij mentale gezondheid? Of sta je misschien op een wachtlijst? Zij helpen je graag.

Ook kun je altijd terecht bij het JIP voor een luisterend oor!

Heb je vragen over mentale gezondheid of bijvoorbeeld school, studie, wonen, seksualiteit of zorgen voor jezelf? Bel, app, mail of kom gerust langs het JIP.

Jip Zoetermeer:

Stadhuis Forum
Stadhuisplein 1
2711 BE Zoetermeer (ingang bibliotheek 2e etage)

Telefoon: 070 205 3500
WhatsApp: 06 15 888 955.
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Check www.jiphaaglanden.nl  voor meer informatie.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-