026 CopyrightFOTOFLEX.NL 22052024
Op donderdag 6 juni vond in de tweejaarlijkse prijsuitreiking voor de titel Fietsgemeente 2024 plaats tijdens het Nationaal Fietscongres in Den Haag. Voor de 3e keer op rij nam wethouder Ter Laak namens de gemeente Zoetermeer de prijs ‘Beste grote fietsgemeente’ mee naar huis.

De eretitel Fietsgemeente 2024 ging naar de gemeente Noord-Beveland. Uit de enquête die door maar liefst 46.541 fietsers verdeeld over 352 gemeenten is ingevuld, bleek dat Zoetermeer (100.000+ gemeente) het allerbeste scoort voor de fietsers in ons land. Zoetermeer heeft deze titel onder andere te danken aan de goed verlichte fietsroutes, voldoende fietsparkeerplekken , brede fietspaden & fietsstroken en de voor Nederland bijzondere sociaal verkeersveilige N8 nachtfietsroutes.

Wethouder Ingeborg ter Laak: “We zijn hartstikke trots op deze titel. Deze blijk van waardering vanuit de fietsers is een groot compliment. Natuurlijk is het jammer dat wij niet ‘De fietsgemeente 2024’ geworden zijn. Extra reden om te blijven investeren in een goed fietsklimaat en het fietsen in Zoetermeer te stimuleren voor de titel Fietsgemeente 2026.”

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-