IMG 2655 copyZoetermeer start samen met tuincentrum Intratuin en tuincentrum De Driesprong de actie ‘Vraag een gratis boom aan’. De gemeente wil samen met lokale tuincentra bewoners helpen om meer bomen in hun tuin te kunnen zetten. Inwoners, bedrijven, scholen en verenigingen kunnen een gratis boom aanvragen. 

Met deze bomenactie, op verzoek van de gemeenteraad, ondersteunt de gemeente het landelijk initiatief NK Tegelwippen nog eens extra. Het NK Tegelwippen duurt van maart tot en met oktober en heeft als doel zoveel mogelijk tuintegels te vervangen door groen. Wethouder Marijke van der Meer roept inwoners dan ook op om mee te doen en samen het verschil te maken: ‘Het weggeven van gratis bomen kan voor inwoners net dat zetje extra zijn om een tegel te vervangen voor een mooie boom. Hoe meer mensen dit doen, hoe beter dit is voor de stad. Het helpt als het heel hard regent tegen wateroverlast, maar het helpt ook om de stad koel te houden als het heel warm is in de zomer. Extra bomen zijn ook fijn voor de vogels en alle andere beestjes die in de bomen huizen.’

Hoe kunnen inwoners een gratis boom aanvragen?

Het aanvragen van een gratis boom kan tot zondag 23 juni 2024 via de website van de gemeente Zoetermeer www.zoetermeer.nl/gratisbomen, Hier staan de spelregels en het aanvraagformulier. Er is keuze uit 10 verschillende boomsoorten. De actie geldt zolang de voorraad strekt, op = op. Inwoners die een boom hebben gekregen kunnen viawww.nk-tegelwippen.nl opgeven hoeveel tegels zij vervangen hebben.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

 

-advertenties-

-goede doel-