20240612 46233Brasserie In de Wei, gelegen in Stadsboerderij de Weidemolen in Oosterheem heeft een geheel vernieuwde keuken. De brasserie heeft nu een nieuwe naam, maar is al 5 jaar geleden gestart als project van de Binnenbaan en Gemiva. In de horecagelegenheid werken mensen met een beperking.

 20240612 46228  20240612 46238


Door de steun van ondernemer John Slotboom en zijn vrouw Marlies heeft Brasserie In de Wei een nieuwe impuls gekregen. Zij zorgden ervoor dat de keuken vernieuwd werd en helemaal aangepast is aan de gebruikers. Zo is er bijvoorbeeld een automatische pizza-oven, waar de cliënten zelf eenvoudig een pizza kunnen bakken. Het team streeft ernaar om de cliënten zo zelfstandig mogelijk te laten werken.
Edwin Eijsackers van Teamwerk Zorg vertelt: “De cliënten komen hier voor dagbesteding. Er werken zo tussen de 10 en 15 cliënten per dag, samen met een kok en begeleiders. Mensen met een beperking hebben wat extra hulp nodig, maar met begeleiding kunnen zij hier heel goed werken.”
“Het is een prachtige nieuwe keuken”, zo vertelt Patrick Verhoef van de Binnenbaan, “We zijn John en Marlies dan ook heel dankbaar. Zij hebben een heel groot hart voor de mensen en doen dit echt voor de mensen met een beperking”.

Voor de opening van de nieuwe keuken hadden de cliënten al lekkere hapjes gemaakt en waren er leuke activiteiten voor kinderen zoals schminken en een ballonartiest.

 20240612 46241  20240612 46246


Vóór de zomer wil Brasserie In de Wei volledig open, zodat alle bezoekers er in de zomervakantie terecht kunnen voor een kopje koffie en wat lekkers of een heerlijke lunch. Op dit moment is de brasserie alleen open voor afhalen, mensen kunnen nog niet terecht in de gezellige binnenruimte, maar hier wordt nog aan gewerkt.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-