ayersrock 2Het Kwaliteitsteam Buytenpark heeft bij het gemeentebestuur een plan B ingediend voor de uitbreiding en vernieuwing van SnowWorld. Hierin is het door SnowWorld gewenste hotel niet bij het skicomplex ingetekend, maar 250 meter verderop. En wel op het terrein van Adventure Valley - ook van SnowWorld.

Het Kwaliteitsteam Buytenpark zegt nog van geen van de betrokkenen een reactie te hebben gehad op het op 7 juni 2024 ingediende Plan B voor de plannen van SnowWorld. Daarin pleit Kwaliteitsteam Buytenpark voor een bufferzone van 250 meter aan de rand van het natuurbestemde gebied van het Buytenpark. Een hotel bij Adventure Valley zou buiten deze bufferzone vallen. In plaats van een zipline tussen SnowWorld en het hotel stelt het Kwaliteitsteam een fietstrein voor, eventueel overdekt, waarmee mensen gemakkelijk van de ene naar de andere locatie kunnen komen.

Het Kwaliteitsteam heeft tot nog toe niets gehoord van het gemeentebestuur, het gemeentelijk projectteam dat de plannen van SnowWorld begeleidt of van SnowWorld zelf.

Natuurmanifest

Plan B is ook in lijn met het natuurmanifest dat op 14 mei 2024 door diverse ‘groene’ natuur- en milieuorganisaties in Zoetermeer aan de gemeente is aangeboden. Dat manifest bevat een 5-punten natuurplan voor heel Zoetermeer. Het manifest is opgesteld door het Kwaliteitsteam en de Vogel- en Natuurvereniging Zoetermeer (VNVZ) gezamenlijk, en heeft inmiddels de steun gekregen van de AVN, IVN, Zoetermeer, KNNV Zoetermeer, DuurSamen Zoetermeer, de Hof van Seghwaert, Voedselbuurtbos GeuzeGroen en de Stichting Vrienden van de Natuurtuin Zoetermeer.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-