Dorien watergeus 5De Zoetermeer actief agenda staat vol met activiteiten, grote en kleine. Soms alleen geschikt voor volwassen, andere juist voor kinderen en de meeste voor de hele familie. Dorien Luijten en haar kinderen Anna-Sofia (10) en Sepp (7) gingen proefzwemmen bij het nieuwe zwembad De Watergeus.

Het is zover, we hebben na heel lang wachten eindelijk een zwembad in Zoetermeer. Vorige week zondag mocht ik samen met de kinderen voor het eerst in het nieuwe zwembad van Zoetermeer gaan proefzwemmen. We waren al een hele lange tijd niet naar een zwembad geweest, buiten de wekelijkse zwemles van Sepp in de Driesprong.

Het zwembad is nog niet officieel open, maar je mag op bepaalde tijden wel proefzwemmen. Zo kan het personeel rustig inwerken en zorgen dat alles goed verloopt.
Bij binnenkomst kom je in een enorme lege hal waar de kassa’s zich bevinden. De grote ruimte nodigde uit om tikkertje te spelen en de kinderen renden meteen overal rond. De dame achter de kassa was heel vriendelijk en na het uitprinten van de QR-codes mochten we deze scannen bij de poortjes om naar binnen te gaan. Aan beide kanten zijn er hallen met kleedruimtes, links die voor één persoon en rechts de familiehokjes. In het midden bevindt zich een kleine binnentuin waar je als bezoeker niet in kan. Alles is heel groot en we moesten even zoeken naar de juiste weg. Naast de doucheruimte zijn de kluisjes geplaatst en waar je bij het vorige zwembad een code moest verzinnen zijn ze hier met ouderwetse sleutels. Dit vind ik persoonlijk wel heel prettig want én je hoeft niet nog een code te onthouden én je staat als bezoeker niet op elkaar te wachten voor je je kluisje in kan. Velen kennen vast dat wachten op elkaar bij het code scherm waar altijd wel iemand de code was vergeten.

 Dorien watergeus 1  Dorien watergeus 2

 

De toiletten van de dames zijn helemaal achterin de gang. Mocht je tijdens het zwemmen naar het toilet moeten mag je een flinke wandeling maken naar deze toiletten want in de zwemzaal zelf is alleen een peuter-wc. Er is een peuterbad met een prachtig kunstwerk waar kinderen door heen kunnen kruipen.

Sepp en Anna-Sofia vielen even stil toen ze het zwembad binnen stapten, wat is hier veel te doen! Sepp wilde meteen op ontdekkingstocht gaan en álles tegelijk uitproberen. We kozen voor het middelste, grootste, bad om te starten en van hieruit alles te ontdekken. Het zwembad heeft heel erg veel verschillende hoekjes waar in iets gebeurt. Bijvoorbeeld een bubbeltjesbank en een waterval aan de ene kant en aan de andere kant een bubbelbad. Ook heel mooi is de aparte vissenkom in het midden helemaal van glas.

Omdat het een beetje fris was deze dag, waren de grote ramen gesloten. Op mooie dagen worden deze ramen omhoog getakeld waardoor de frisse wind naar binnen kan waaien en je een beetje het gevoel van een buitenbad krijgt. Je kan dan door de open ramen naar buiten lopen en op de ligweide zonnen. Anna-Sofia hoopte dat het hele dak er dan af zou kunnen, maar dat bleek niet het geval.

 Dorien watergeus 3  Dorien watergeus 4

 

Er zijn drie verschillende glijbanen. Eén er van gaat alleen open als de badmeester dit aankondigt en je mag hier pas op vanaf 12 jaar of als je langer dan 1,50 meter bent. Alle glijbanen komen in het tropische gedeelte uit. Er zijn overal trappetjes en bruggetjes en van alle kanten kun je de glijbanen bereiken. De lange glijbaan van 110 meter is wel héél erg leuk. Er is een scherm naast de glijbaan waar je kunt kiezen welk thema je tijdens je glij-ervaring wilt hebben, bijvoorbeeld jungle of disco. Er zijn meerdere opties en Sepp koos voor disco. We gleden samen naar beneden met overal gekleurde lampjes en projecties. Dat is volgens mij best wel een uniek concept voor een glijbaan. Omdat het lekker rustig was, konden we alle verschillende mogelijkheden uitproberen.

Naast het tropische gedeelte is het doelgroepen-bad, een bad met diverse dieptes voor de zwemlessen van kinderen. Gescheiden door een wand is er ook een enorm wedstrijd-bad welk op dat moment gesloten was. Anna-Sofia vond het stom dat ze nu niet kon duiken.

Er is op dit moment niet genoeg personeel om alle dagen van de week elke faciliteit van het zwembad te kunnen openen. Er is vooraf wel aangegeven, via website en sociaal media, dat het zwembad tot 29 juni (officiële opening) op gezette tijden geopend is. Dit betekent dat er dus nog geen volledig programma mogelijk is.

We hebben ons prima vermaakt in De Watergeus en de kinderen wilden eigenlijk niet meer naar huis. Na drieënhalf uur moest ik ze aan hun haren naar buiten slepen, zo blij waren ze dat we eindelijk weer naar een zwembad konden en dat is waar het om gaat!

Sepp: “Ik vond de grote glijbaan het allergaafste omdat hij zoef-zoef-hard ging!”

Zwembad De Watergeus
Van der Hagenstraat 24
2722 NT Zoetermeer

www.optisport.nl 
Entree tot 2 jaar € 4,-
Entree vanaf 2 jaar € 6,-

 Zwembad De Watergeus wordt zaterdag 29 juni officieel geopend, dit weekend kan je dus al zwemmen! Alle huishoudens in Zoetermeer krijgen nog vrijkaartjes voor het zwembad, deze worden per post verstuurd zodat iedereen het nieuwe zwembad kan uitproberen.


Groetjes van Dorien, Sepp en Anna-Sofia

 Bij Uit tips vindt u alle uitgaanstips voor theater en muziek. Zie ons evenementen overzicht voor alle evenementen in Zoetermeer en bij cursussen hebben we Zoetermeerse cursussen en activiteiten voor u op een rij gezet.

-advertenties-

-goede doel-