Maandag 24 juni vond de allereerste Drone Cup Finals plaats. Leerlingen van vijf Zoetermeerse Unicoz-basisscholen streden tegen elkaar. In aanloop naar dit evenement leerden de leerlingen niet alleen hoe ze drones moesten programmeren en besturen, maar ook hoe ze creatieve obstakels konden bouwen. 

Vliegen met drones

Het evenement werd in samenwerking met Future Mindz georganiseerd. Het vliegen met drones biedt leerlingen een leuke manier om kennis te maken met programmeren en technische vaardigheden, zoals het ontwerpen en bouwen van obstakels. Ze kunnen hun creativiteit kwijt in de vormgeving, waarbij ze rekening moeten houden met bepaalde specifieke eisen zoals stabiliteit en een minimale doorgang voor de obstakels van 60 cm.

"Het is geweldig om te zien hoe elk kind zijn eigen talent kan ontdekken en inzetten", aldus een enthousiaste leerkracht. "Ze zijn er al weken vol van!" Elk van de vijf scholen organiseerde eerder een eigen schoolfinale, de winnaars daarvan streden in verschillende rondes tegen elkaar. Tijdens de uiteindelijke finale werden twee prijzen uitgereikt. De jury, bestaande uit Rutger Wolters van Drone Flight Service en Michael Scherpenzeel, docent technologie en toepassing aan ONC Parkdreef, had een moeilijke taak bij het selecteren van de winnaars.

Volgend jaar weer

De eerste prijs voor het best gebouwde obstakel ging naar het team van Sven, Cas, Twan en Renzo van Het Noorderlicht, dankzij hun originele en functionele ontwerp. Milan van de Prins Florisschool won de beker voor de beste dronevlieger.

 IMG 2205 copy  IMG 2188


Initiatiefnemer Maaike Bergsma, directeur van Het Noorderlicht, benadrukte het belang van dit evenement: "Dit is iets wat elk kind zou moeten meemaken. Volgend jaar willen we dit voor alle 52 basisscholen in Zoetermeer organiseren!"

Wist je dat je Zoetermeer Actief ook kan volgen op WhatsApp? WhatsApp kanalen is nieuw en zorgt voor snelle, korte updates van het nieuws op je telefoon.  Klik op https://whatsapp.com/channel/0029Vag09wT7j6gFD52foS1I  om Zoetermeer Actief Nieuws te volgen op Whatsapp!

-advertenties-

-goede doel-